top of page

Uutisarkisto - Suunnistus

  • 11. joulu 2021

Seuran johtokunta jatkaa entisellään

Syyskokouksessa 28.11.2021 päätettiin tulevan vuoden suunnitelmista ja valittiin johtokunnan erovuoroiset jäsenet. Nykyinen johtokunta jatkaa myös ensi vuonna ja lajivalikoima pysyy ennallaan ollen hiihto, suunnistus ja yleisurheilu aikuisurheilu mukaanlukien.

Suunnistus- ja yleisurheilu toimivat omina jaostoinaan. Aikuisurheilu on osa yleisurheilujaostoa. Hiihtopuolella toiminta on ollut hiljaisempaa ja tapahtumat järjestetään johtokunnan kautta eli erillistä hiihtojaostoa ei nimetty.

Is unliked

  • 11. joulu 2021

Suunnistajille uusi kiertopalkinto

Suunnistusjaoston kiertopalkinto "Seuran paras suunnistaja" päätyi edellisvuonna Venla Taulavuorelle, jolla oli siihen eniten kiinnityksiä. Tälle vuodelle hankittiin Kultaoptiikka Kemppaiselta uusi, torniolaisesta ruostumattomasta teräksestä valmistettu kiertopalkinto, joka kiertää vuodet 2021-2040.

 

Kahdenkymmenen vuoden jälkeen palkinto luovutetaan eniten kiinnityksiä keränneelle suunnistajalle. Mikäli eniten kiinnityksiä menee tasan useamman suunnistajan kesken, niin palkinto luovutetaan näistä viimeisimmän kiinnityksen saaneelle.

 

 

1 like Is liked1

  • 14. marras 2021

Seuranvaihtouutisia

Päivitetty: 11. joulu 2021

Alatornion Pirkkojen menestyksekkäin suunnistaja Venla Taulavuori vaihtaa ensi kaudeksi edustamaansa seuraa. Uusi seura kaudella 2022 on Jämsän Retki-Veikot. Seuranvaihto tuli ajankohtaiseksi opiskelujen jatkuessa Tampereella ja uuden seuran toiminnan ollessa näin paremmin saavutettavissa. Jämsän Retki-Veikoilla on myös aktiivista harjoitusleiritoimintaa ja sopivan laaja taso tavoitella hyviä sijoituksia sekä SM-tasolla että suurviesteissä. "Toiminta tukee omaa kehittymistäni suunnistajana ja seuran sisältä löytyy sekä hyvää sparrausta että valmennusapua", toteaa Venla. Alatornion Pirkat on ollut ensimmäistä kauttaan pääsarjatasolla suunnistaneelle, suomenmestaruudenkin saavuttaneelle Venlalle hieno ympäristö kasvaa huippusuunnistajaksi. Venla haluaakin kiittää koko seuran väkeä kannustuksesta ja kaikesta tuesta matkan varrella!

Is unliked

  • 5. marras 2021

Suunnistuskauden päätöksen antia

Suunnistuskauden päätös pidettiin to 4.11.2021 ja ohjelmassa oli Tornion kulttuurisuunnistukseen pohjautunut parikilpailu, jonka voittajaksi selvisi joukkue Tietäjät.

Seuran parhaan suunnistaja palkittiin SM-tason menestyksen kautta parhaan pistesaaliin kerännyt Venla Taulavuori ja nuorista huomioitiin Mette Palokangas.

Kuluneen kauden muistelussa oli mukana sekä valokuvia, että videoita, niistä tuoreimpana juuri julkistettu Movemperi 2021 kooste.

Talvikauden ohjelmaa käytiin myös läpi käsittäen yhteislenkit, kuntosählyn, testilenkit sekä Talvicupin suunnittelun. Kesän suunnitelmiin ei vielä yksityiskohtaisemmin menty. Niistä sitten jäljempänä.

 

 

1 like Is liked1

  • 17. loka 2021

Venla Taulavuorelle suunnistuksen SM-kultaa

Venla Taulavuori saavutti suunnistuksen SM-erikoispitkänmatkan kilpailussa naisten pääsarjan SM-kultamitalin. Pääsarjamitali on ensimmäinen seurahistoriassa ja se tuli erittäin tiukan loppuratkaisun myötä peräti kultaisena. Toiseksi suunnisti Lahden Suunnistajat -37:n Anna-Kaisa Anjala ja kolmanneksi Tampereen Pyrinnön Anni Haanpää.

 

Kilpailut suunnistettiin Tampereella 17.10.2021. Pirkkalaisista suunnistajista ylsi mitaleille myös Marja Tonder, joka saavutti hopeaa naisten D55-sarjassa. Lisätietoja kilpailuista Tampereen Pyrinnön kisasivuilta:

https://tampereenpyrinto.fi/suunnistus/smep21/tulossivu-2/

 

Onnittelut menestyjille ja taustajoukoille!

 

 

4 likes Is unliked4

  • 10. loka 2021

Yhteislenkki- ja testilenkki kaudella 2021-22

Aloitamme jälleen talvikauden yhteislenkin, joka starttaa keskiviikkoisin Putaan uimahallilta klo 18.00. Lisätietoa:

https://www.alatornionpirkat.fi/yhteislenkki

 

Marraskuussa on testilenkin aloitus. Lenkki on 4,3 km pitkä ja se juostaan kerran kuukaudessa lauantaisin vapaalla lähtöajalla klo 10.30-11.00. Lähtöpaikkana on myös Putaan uimahallin edusta. Lisätietoja:

https://www.alatornionpirkat.fi/testilenkki

1 like Is liked1

  • 19. syys 2021

Alatornion Pirkat juoksi maratonhaasteen 2.08.08,18!

 

Tänään juostiin Pohjan stadionilla Marathon 2h Challenge, jossa parikymmentä juoksijaa urakoi kuninkuusmatkan viestinä 200 metrin pätkissä (105 kierrosta ja risat). Loppuaika oli komeasti 2.08.08,18! Juoksijat: Rauno Vaaraniemi, Jyrki Risto, Marika Tiiperi, Arvi Kolehmainen, Erik ja Henrik Kulju, Janne Kotaniemi, Tero Taulavuori, Iina ja Päivi Jauhola, Jonna Perkkiö, Tatu, Mette ja Markus Palokangas, Elias ja Heidi Tolvanen, Elli-Tarja Hallikainen, Antti Kalapudas, Emma Raappana, Ville Väkeväinen ja Jatta Seppälä. Juoksijoiden ikähaitari oli 11-61 vuotta.

 

Kympin väliaika 29.55, 20 km 1.00.10, puolimaraton 1.03.20, 30 km 1.30.55 ja 42195 metriä 2.08.08,18.

 

2 likes Is unliked2

  • 23. elo 2021

Napapiiri Jukolassa ennätyshyvät sijoitukset

Päivitetty: 19. syys 2021

Alatornion Pirkat osallistui Rovaniemellä suunnistettuun Napapiiri Jukolaan kolmella joukkueella sekä Venloissa että Jukolassa. Järjestäjät olivat tehneet ison työn, kun tapahtumaa oli jouduttu siirtämään kahteen kertaan.

 

Venlojen viestissä sijoitus oli 94. Joukkueessa suunnistivat aloitusosuudella peräti kuudentena vaihtoon tullut Venla Taulavuori, toisen ja kolmannen osuuden nuoret Anni Taulavuori ja Mette Palokangas sekä hienosti ankkuroinut Marja Tonder.

Kakkos- ja kolmosjoukkueet saivat myös hyvien avausosuuksien jälkeen mukavan menon päälle ja sijoittuivat mainiosti sijoille 364 ja 336. Kolmosjoukkueen menoa siivitti suunnistajapankin kautta löytynyt varajäsen.

 

Jukolan yöhön starttasimme myös kolmella joukkueella ja hyvien aloitusten jälkeen viesti lähti liikkeelle erinomaisesti. Ykkösjoukkueen loppusija 152 on myös historian paras. Se tuli ehyen joukkuesuorituksen jälkeen. Suunnistuksellisesti ei joukkueella tullut mitään isompia virheitä. Joukkueessa suunnistivat aloittaja Tuomas Perkkiön lisäksi Arttu Taulavuori, Risto Ponkala, Antti Kalapudas, Tero Taulavuori, Venla Taulavuori ja Janne Kotaniemi. Kakkosjoukkueen sijoitus oli 464. Kolmosjoukkueen kohtalona oli hylkäys, mutta kaikki pääsivät suunnistamaan radan läpi.

 

Kiitokset kaikille joukkueissa suunnistaneille ja kannustajille!

 

Jukolan lähtö Rovaniemen yössä keräsi paljon katsojia Mäntyvaaran raviradalle.

 

1 like Is unliked1

  • 24. kesä 2021

Kevätkokouksessa huomioitiin seura-aktiiveja

Seuran kevätkokous käsitteli menneen vuoden toiminnan sekä myönsi tili- ja vastuuvapauden seuran johtokunnalle. Seuran toiminta tavoitti koronaviruksen aiheuttamista rajoituksista huolimatta laajasti alueemme eri ikäisiä liikkujia tarjoten erityisesti suunnistuksen ja yleisurheilun saralla ympärivuotista toimintaa.

 

Kokouksessa huomioitiin lajiliittojen myöntämin ansiomerkein valtakunnallisessa ja alueellisessa liikunnan parissa tehdystä pitkäjänteisestä työstä seuraavat henkilöt:

 

Arto Vilppola (Suunnistusliitto hopeinen ansiomerkki)

Tero Taulavuori (Suunnistusliitto hopeinen ansiomerkki)

Lauri Mustonen (Suunnistusliitto kultainen plaketti)

Osmo Ylimäki (Suomen Urheiluliitto Lasse Virén mitali)

Rauno Vaaraniemi (Suomen Urheiluliitto kultainen ansiomerkki)

Heikki Järkkälä (Suomen Urheiluliitto kultainen ansiomerkki)

Onni Ylimaunu (Suomen Aikuisurheiluliitto pronssinen ansiomerkki)

 

Onnittelut seura-aktiiveille!

Kuvassa vasemmalta oikealla: Tero Taulavuori, Lauri Mustonen, Osmo Ylimäki, Rauno Vaaraniemi ja Heikki Järkkälä. Arto Vilppola ja Onni Ylimaunu olivat estyneitä saapumasta paikalle.

1 like Is unliked1

  • 7. kesä 2021

SM-suunnistuksien A-finaaleissa onnistumisia

Alatornion Pirkkojen suunnistajilla oli hyvä päivä Turussa 6.6. pidetyissä keskimatkan SM-kilpailuissa. Kaikki naissuunnistajamme saavuttivat aamupäivän karsinnoissa paikan A-finaaliin ja siellä nuoret onnistuivat vaativasta maastosta ja helteestä huolimatta hyvin sijoitusten ollessa Venla Taulavuoren naisten pääsarjan 15. sija sekä 18-vuotiaiden tyttöjen Mette Palokankaan 22. sija ja Anni Taulavuoren 31. sija. Marja Tonder puolestaan osoitti jälleen varmuutensa ja vauhtinsa suunnistaen suorana finaalina käydyssä naisten 55-sarjassa hopeaa. Onnittelut!

 

1 like Is liked1

  • 8. touko 2021

Tornion kulttuurisuunnistus on avattu

Tornion 400-juhlavuoden kunniaksi on avattu kaikille avoin kulttuurisuunnistus, joka kattaa kaikkiaan 21 kohdetta. Hyvälaatuinen kartta ja linkkien takaa aukeavat tietosivut antavat kuvan kaupungin historiasta. Kartan voi tulostaa tai ladata kuvatiedostona puhelimeen.

 

Kulttuurisuunnistus on Tornion maakuntamuseon, Alatornion Pirkkojen ja Tornion kaupungin yhteishanke ja lisätietoja löytyy mm. Tornionlaakson museon sivustolta ja seuran sivustolta Tornion omatoimirastit.

 

Kartta mukaan ja tutustumaan kaupungin kohteisiin!

 

 

1 like Is liked1

 

copyright Alatornion Pirkat ry

Talvicup käynnistyy 12.12.2020

26.11.2020

Perinteinen Kemi-Tornio alueella suunnistettava Talvicup käynnistyy Tornion Putaan alueella la 12.12.2020.

Tarjolla on kaksi rataa pituudeltaan linnuntietä n. 3,5 km ja 4,7 km. Sprinttikartta mittakaavassa 1:5000.

Emit-leimaus. Ei karttamaksua. Omat karttamuovit mukaan. Vapaa lähtöaika klo 11-12 välillä.

Lähtöpaikka on: Tornion Työvoimalasäätiö Rantakartano, Mäkikalliontie 2, 95420 Tornio

Tervetuloa!

Alatornion Pirkat ja Suunta 2000

Treffirastien palautekyselyn tulokset

5.11.2020

Poikkeuksellisen kauden 2020 päätteeksi toteutettiin kuntosuunnistuksen palautekysely. Kyselyn tuloksia käytiin läpi kauden päätöstilaisuudessa. Keskustelua herätti etenkin omatoimirastit, joiden jatkaminen myös tulevaisuudessa saa kannatusta, joskin ehkä hieman eri muodossa. Tässä muutamia pomintoja päättäjäisillan keskustelusta:

- Omatoimirastit voisivat olla tarjolla pitempään ja erillään Treffirasteista, jolloin keskiviikkoisten rastien ratamestaria ei kuormitettaisi liikaa.
- Omatoimirasteilla voisi myös olla hieman laajempi ratatarjonta kuin Treffirastien B-, C- ja D-rata. Mukana voisi olla myös taitoharjoitus.
- Lasten ja nuorten ohjattua toimintaa kannattaisi pyrkiä saamaan enemmän keskiviikon Treffirasteille, jolloin kuntorastit tulisivat tutuksi myös nuoremmille osallistujille.

Kyselyn tulosten kooste löytyy Tulokset-alasivulta

Suunnistuskausi päätökseen

4.11.2020

Suunnistuskauden päätöstilaisuus pidettiin Perä-Pohjolan opiston Joentalolla. Avauksena oli mailin mittainen suunnistus, josta siirryimme hotelli Joentalon esittelyyn ja lopuksi iltapalan kera kauden koosteeseen. Treffirastikyselyn tulokset toivat hyvää palautetta ja uusia ideoita vuodelle 2021.

 

Treffirasteilla tehtiin jälleen uusi kävijämääräennätys, joka oli 1154 osallistujaa. Tilastoinnissa oli tosin hieman epätarkkuutta johtuen omatoimirastien suuresta suosiosta etenkin keväällä. Treffirastien kävijöiden kesken arvottiin kausikortti vuodelle 2021 ja onnetar suosi Sami Mäkikyröä. Onnittelut!

Kauden kohokohtia olivat seuran järjestämät aluemestaruuskilpailut ja Lapin maakuntaviesti sekä seuran suunnistajien pirteä esiintyminen syksyn SM-kisoissa. Nuorissa SM-mitaleita saalisti Venla Taulavuori, joka palkittiin seuran parhaana suunnistajana. Toiseksi pisteissä kiri Marja Tonder, niinikään SM-mitaleita saavuttanut suunnistaja. Marjan sarja on D50. Seuraaville sijoille tilastoissa tulivatkin sitten nuoret suunnistajat. Palkitsimme nuoret SM-kisakävijät Anni Taulavuoren, Mette Palokankaan ja Tatu Palokankaan sekä muut kauden aikana kisoihin osallistuneet nuoret: Elias Tolvanen, Lotta Perkkiö, Perttu Päätalo, Jenni Kotaniemi ja Emma Kotaniemi.

Testilenkin aloitus la 7.11.

31.10.2020

Perinteinen testilenkki starttaa viikkoa aiettua aiemmin eli la 7.11. Reitti on ennallaan ja se on n. 4,3 km mittainen. Kukin saa lähetä omaan aikaansa klo 10.30-11.00 välillä. Ajanotto emit-leimauksi ja kortteja saa lainaksi lähtöpaikalta. Lisätietoja löytyy testilenkin alasivulta: https://www.alatornionpirkat.fi/testilenkki

Tule kokeilemaan ja seuraa kehitystäsi talven mittaan!

Kesäksi kuntoon :)

Suunnistuskauden päätös ti 3.11.2020

24.10.2020

Alatornion Pirkkojen suunnistuskauden päätös pidetään Perä-Pohjolan Opiston Joentalolla ti 3.11. klo 17 alkaen. Ohjelmassa on lyhyt suunnistusrata, tutustuminen hotelli Joentaloon ja päätöstilaisuus tarjoiluin. Käymme läpi kulunutta kautta ja suunnittelemme tulevaa. Kuntorastitoiminnan kehittäminen on yhtenä aiheena ja käymme läpi kyselyn tuloksia. Voit vastata kyselyyn su 1.11. saakka.

 

Palautekysely Google Formsissa:

https://docs.google.com/forms/d/17kmubixNRqOJsKH4ru2ytH82LszvFkMK35_QDbmdSyc/viewform?edit_requested=true

Suunnistusrata sopii hyvin myös lapsille ja se on noin mailin mittainen. Sen verran tarvitsee otsalamppua, että näkee kartan. Käytössä on kosketukseton emitag-leimaus. Emitag-kilpailukortteja saa lainaksi. Lähtöajat klo 17.15 alkaen. Ole paikalla ajoissa. Jos haluat peseytyä suunnistuksen jälkeen, niin se on tehtävä kotona.

Jotta voimme taata riittävän väljät tilat, tarjoilun ja oikean määrän karttoja, niin tapahtumaan on ilmoittauduttava ennakkoon viimeistään su 1.11.

Ilmoittautumislinkki:

https://alatornionpirkat.sporttisaitti.com/ilmoittautumislomake/

Tervetuloa kauden päätökseen! 

SM-pitkältä pronssia

14.9.2020

Venla Taulavuori suunnisti pitkänmatkan pronssia Siikaisissa käydyissä SM-kilpailuissa. Raskas, sateen pehmemtämä maasto tarjosi haastetta sekä lauantain karsinnassa että sunnuntain finaaleissa. Useimmissa sarjoissa vain aivan kärki pääsi lähelle tavoiteaikoja. Venlan pronssi tulikin hyvän fyysisen vireen ansiosta. Yhdellä rastilla tullut virhe onnistui paikata kovalla vauhdinpidolla. Kuvassa Venlan kanssa palkintopallilla ovat voittaja Kalevan Rastin Siiri Silvennoinen ja hopeaa suunnistanut Jämsän Retki-Veikkojen Inka Nurminen. Kuva: Jari Vaara

 

A-finaaleissa kilpaili kaikkiaan neljä seuran suunnistajaa. Muista pirkkalaisista parhaiten onnistui Marja Tonder D50-sarjan pronssilla täydentäen parin viikon takaista SM-keskimatkan hopeaa.

Onnittelut Venlalle ja Marjalle hienoista suorituksista!

 

Linkki kisasivustolle: https://www.kansu.fi/sm2020/

Farmijoukkueelle hopeaa Lapin miniviestissä

17.8.2020

Viikonlopun urakka seuran järjestämien Lapin aluemestaruuskisojen ja maakuntaviestien osalta saatiin vietyä hyvin läpi. Lauantain sprintissä pääsarjojen nopeimmat olivat Tuomas Kotro Ikaalisten Nousevasta Voimasta sekä Ansa-Lotta Ojanaho OH:sta. Kotron edustaessa hämäläisseuraa Lapin mestariksi miesten sarjassa suunnisti S-2000:n Marko Vapa.

Alatornion Pirkkojen suunnistajista Tatu Palokangas ja Lotta Perkkiö voittivat sprintin sarjansa. Tatu oli mukana myös Pirkkojen ja Länsi-Rajan Rastin farmijoukkueessa, joka suunnisti tiukassa ankkurimittelössä toiseksi OH:n ottaessa kultaa ja S-2000:n sijoittuessa pronssille. Viestin aloitti Jenni Kotaniemi ja toisella osuudella suunnisti Joona Korpi.

Rovaniemen ottaessa Maakuntaviestivoiton suunnisti hopealle Tornion joukkue, jossa suunnistivat alpilaiset Tuomas Perkkiö, Raimo Höynälä, Mette Palokangas, Tatu Palokangas ja Janne Kotaniemi. Kolmannen sijan otti Sodankylä.

Kisasivuilta löytyvät tulokset ja kisakuvia: LINKKI.

Kiitos kaikille kilpailijoille ja talkoolaisille hienosta suunnistusviikonvaihteesta!

Sprinttisuunnistusta ja viestiä Torniossa 15.-16.8.2020

21.7.2020

Lapin aluemestaruudet suunnistetaan sprinttimatkoilla Torniossa la 15.8.2020. Kilpailu on avoin myös muille ja odotettavissa onkin tasokas sprinttisuunnistus. Kilpailualueella on pienkerrostaloja, kerrostalojen pihapiirejä ja hieman peitteistä puistoaluetta. Erikoisuutena on arboretum-puistoalue, jossa useimmat radat käyvät.

Sunnuntaina 16.8. suunnistetaan Lapin Maakuntaviesti kuntajoukkuein. Vime vuoden voittaja Rovaniemi tullaan haastamaan Laivajärven maastoissa, jotka tarjoavat selkeitä suunnistustehtäviä ja sopivat siten myös kuntorastipohjalta osallistuville. Ilmoittaudu siis mukaan oman kuntasi joukkueeseen paikallisen seurasi yhteyshenkilöiden kautta.

Kuntajoukkueiden lisäksi on oma sarja yhteisöjoukkueille, johon voi koota 5-henkisen joukkueen ja osallistua tähän kiihkeään hegemoniaviestiin omassa sarjassaan samoilla radoilla kuin maakuntaviestijoukkueet. Tämä antaa mahdollisuuden myös alueen ulkopuolisille seuroille tulla viestisuunnistamaan vauhdikkaita ratoja.

Sunnuntai aloitetaan minimaakuntaviestillä, jossa yläikäraja on 16-vuotta ja osuuksia on rastireitti, tukireitti ja suora rata.

Torniosta ja lähialueelta löytyy hyvin majoitusta kauempaa tuleville. Esimerkiksi Perä-Pohjolan Opisto tarjoaa kisaviikonloppuna alk. 99 e/ 3 hh amupalalla ja tasokkaammissa huoneissa 89 e/ 2 hh aamupalalla. Lisäyöstä tulee vielä alennus. Varausten tekemisessä viitetietona "Alatornion Pirkat/suunnistus". Varaukset ensisijaisesti puhelimitse 040 634 2591 päiväsaikaan. Lisätietoja https://joentalo.com/majoitus/.

Lisätietoja kilpailusta löytyy alasivulta: suunnistus/kilpailut

hybridi-treffirastit

30.5.2020

Koronarajoitusten lieventyessä kesäkuun alussa otetaan Treffirasteilla käyttöön eräänlainen hybridimalli. Ensi viikosta alkaen järjestetään keskiviikon iltarastit normaalisti emit-leimauksella. Omatoimirasteja jatketaan näillä näkymin kauden loppuun saakka, mutta niiden toteutuksessa tapahtuu pieniä muutoksia. Karttoja jätetään keskiviikon rastien jälkeen lähtöpaikalle postilaatikkoon ja omatoimisesti rasteja voi kiertää lauantai-iltaan saakka. Itse tulostettavien karttojen lataus keskitetään Rastilippu-palveluun. Katso tarkemmat ohjeet Treffirastit-sivulta.

Treffirastit 2020

3.5.2020

Treffirastikausi käynnistetään poikkeusoloissa toukokuun puolivälissä. Ainakin toukokuun ajan suunnistetaan omatoimirasteilla. Radat laaditaan normaalisti, mutta maastossa on pelkät rastiliput ja aikaikkuna suunnistukselle on keskiviikosta lauantaihin. Karttojen myynti toteutetaan yhteistyössä Intersport Mäkimaan kanssa. Myös itse tulostaminen pdf-kartasta on mahdollista. Katso tarkemman yksityiskohdat Treffirastit-alasivulta. 

Yksi Treffirastivuoro kaipaa vielä järjestäjää, joten jos koet halukkuutta ratamestarin työhön, ilmoittaudu yhteyshenkilöille.

Tämän kauden uutuuksia ovat helppo S-polkurata sekä reittihärveli. Tervemenoa rasteille!

Farmijoukkueella nuorissa hiihtosuunnistuspronssia

5.3.2020

Haapavedellä käydyissä hiihtosuunnistuksen SM-kisoissa oli seuramme suunnistajat Venla ja Anni Taulavuori yhdessä Anni Oikarisen kanssa mukana Suunta 2000:n farmijoukkueesa saavuttaen SM-pronssia. Voiton vei OH ja hopealle tuli Suunta Jyväskylä. Onnittelut tytöille!

Jukolan viestin telttapaikat

27.12.2019

Jukolan viestiin on ilmoitettu kaksi joukkuetta Jukolaan ja kolme Venlaan. Mikäli seurasta löytyy lisää kiinostuneita suunnistajia, niin lisäjoukkueitakin harkitaan. Napapiiri Jukolahan suunnistetaan Rovaniemellä, joten tiedossa on kutakuinkin kotikisat. Lisätietoja sivustolta: www.jukola.com.

Seuralle on varattu kolme telttapaikkaruutua: MF63, MF70 ja MF71.

Testilenkkikalenteri on julkaistu - Ensimmäinen juostaan la 9.11.

4.11.2019

Talvikauden testilenkki juostaan tuttuun tapaan Tornion Uimahallin edestä kuukauden toinen lauantai aina huhtikuun alkupuolelle saakka. Alustava kalenteri löytyy alasivulta Suunnistus/Testilenkki: LINKKI

Nyt on siis oiva mahdollisuus käydä juoksemassa reipasvauhtinen tai kova harjoitus ja samalla pääsee katsomaan, että miten vauhti säilyy tai kehittyy talvikauden aikana. Tervetuloa

Päättäjäistunnelmia

29.10.2019

Suunnistuskauden päättäjäisiä vietettiin Puuluodon hiihtokeskuksessa torstaina 24.10. Ilta aloitettiin Markus Palokankaan ideoimalla uudella suunnistusmuodolla yösprinttirogainingilla. Leikkimielisen kisan voiton vei Venla Taulavuori, joka oli myös koko kauden menestynein suunnistaja. Muitakin kauden aikana suunnistuskilpailuissa esiintyneitä junioreita muistettiin palkinnoin.

 

Treffirastit saavuttivat jälleen uuden rajapyykin, kun 1100 suorituskertaa ylittyi. Treffirastien osallistujien kesken arvottiin kausikortti ensi kesälle. Tällä kertaa onnettaren suosikki oli Maarit Timonen.

Kiitos kaikille kauden aikana toiminnassa mukana olleille. Lumihankia odotellessa harjoituksia voi jatkaa ainakin lenkeillä ja sählyssä

Viivasuunnistusharjoitus su 27.10. klo 14

25.10.2019

Viivasuunnistusharjoitus, joka sopii erityisesti sauvojen ja karttatelineen kanssa tehtäväksi hiihtosuunnistusharjoitukseksi, pidetään su 27.10. klo 14. Harjoituksen voi myös tehdä juosten/kävellen. Kartattelineitä löytyy lainaksi.

 

Paikkana on Puuluodon hiihtokeskus. Tervetuloa

Treffirastikausi päätökseen

26.9.2019

Treffirastikausi saatiin päätökseen keskiviikkona 25.9. Putaan sprinttikartalla. Kiitokset kaikille järjestäjille uurastuksesta ja harrastuksen mahdollistamisesta. Uusi osallistujaennätys saavutettiin jälleen ja tuttuun tapaan tämän kunniaksi arvotaan kausikortti ensi kesälle kaikkien osallistujien kesken. Kauden lukemat olivat 1114 suoritusta 230 eri osallistujan voimin. Ahkerimmin suunnisti jälleen jokaiseen tapahtumaan osallistunut Tomi Pöyry. 

 

Arvonnat ja palkitsemiset suoritetaan suunnistuskauden päätöstapahtumassa, joka järjestetään torstaina 24.10. Puuluodossa. Lisätietoa myöhemmin. 

 

Suunnistamaan pääsee vielä ainakin muutamissa yösuunnistustapahtumissa. Östra nattserien Tornion osakilpailu järjestetään perjantaina 4.10. Tarkempaa tietoa kilpailut-sivulla.

Barentsin kisoista menestystä seuran suunnistajille

1.9.2019

Barents Gamesin kesäkisat järjestettiin tänä vuonna Muurmanskissa 30.8.-1.9. Kilpailutapahtumassa on useita lajeja ja suunnistus ja hiihtosuunnistus ovat olleet mukana aivan alusta saakka. Vuorovuosin on ohjelmassa kesä- ja talvilajit. Linkki kisasivustolle.

Muurmanskin tuliaisina oli Alatornion Pirkkojen suunnistajilla Venla Taulavuoren tuplamestaruus naisten sarjassa ja Arttu Taulavuoren mestaruus miesten sarjan keskimatkalta. Nuorten 16-vuotiaiden metsäsprintissä puolestaan onnistui Mette Palokangas saavuttaen hopemitalin. Onnittelut!

Seuraavat kesäkisat käydäänkin Tromssassa vuonna 2021, jonne toivottavasti saadaan myös pikkalaisedustusta.

Torniolaiset suunnistivat KLL-viestin pronssille

31.8.2019

Tornion joukkue suunnisti Keuruulla 31.8.2019 Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailujen viestipronssia D-sarjassa. Sarjassa tulee olla eri ikäisiä viestinviejiä. Joukkueessa suunnistivat Alatornion Pirkkojen Tatu Palokangas ja Elias Tolvanen sekä Suunta 2000:n Oili Holopainen. Lisätietoja löytyy kisasivustolta: LINKKI.

 

Onnittelut mainiosta ja muistin mukaan historiallisesta Tornion KLL:n viestimitalista!

Yösuunnistuskausi alkaa

28.8.2019

Iltojen pimentyessä päästään jälleen yösuunnistuksen makuun. Östra nattserie käynnistyy 30.8. Seskarön osakilpailulla. Lapin AM-yösuunnistus mitellään 13.9. Sodankylässä. Mikäli näistä ei löydy riiittävästi haastetta, niin SM-mitaleista kilpaillaan syyskuun lopussa Jämsän Himoksella. Linkit tapahtumien sivuille alla.

 

ÖstraNatt

Lapin AM-yö

SM-yö

Lapin mestaruuksista useita mitalisijoja

15.8.2019

Viikonvaihteessa Rovaniemellä käyty Lapin aluemestaruuskilpailu käytiin edellisen syksyn SM-viestimaastossa. Lapin mestareiksi ylsivät naisten pääsarjassa Venla Taulavuori sekä nuorissa Elias Tolvanen ja Tatu palokangas. Ikäsarjoissa tuli myös useampi mestari ja monissa sarjoissa myös muita mitalisijoja. Tulokset löytyvät kisasivustolta www.oh.fi.

Samassa yhteydessä oli Lapin Maakuntaviesti, jossa AlPin suunnistajista pääosin koostuneista Tornion joukkueista parhaat sijat olivat ykkösjoukkueen 2. ja kakkosjoukkueen 4. sija. Kaikkiaan liikkeelle saatiin viisi joukkuetta, mikä on ennätysmäärä Torniosta. Minimaakuntaviestissä oltiin hieman epäonnisia yhden rastin osalta, mutta huolimatta "sakkominuuteista" saivat naapuriseuran LänRa kanssa yhdessä muodotetut farmijoukkueet hyvät sijoitukset.

Ensi vuonna seuramme on järjestelyvuorossa ja Lapin mestaruuksista on tarkoitus mitellä Haaparannan puolella yhdessä Ruotsin Norrbottenin kanssa. Järjestelyissä on mukana myös Haparanda OK.

Keskimatkalta hopeaa ja kaksi plakettisijaa

30.6.2019

Taivalkosken Mustavaaran maastoissa 29.6. suunnistettu SM-keskimatka pisti suunnistajat koville niin taidollisesti kuin fyysisestikin. Pirkkojen suunnistajista parhaiten menestyivät D50-sarjan Marja Tonder ja Tarja Taulavuori ottaen hopeaa ja 6. sijan. Venla Taulavuori oli puolestaan 10. sarjassa D20. Kaikkiaan pirkkalaisia suunnistajia oli mukana 11. Seuraavina ovatkin sitten vuorossa rastiviikot ja Suomen Tunturisuunnistus.

Aluemestaruudet ratkotaan Rovaniemellä 10.8. viime syksyn SM-kisamaastoissa Hiidenkirnuilla ja sinne pyrimme kokoamaan ison osallistujajoukon. Maakuntaviesti suunnistetaan samassa yhteydessä su 11.8. ja Tornion joukkueisiin voi jo ilmoittautua Terolle.

Mainioita suorituksia Jukolan viestissä

18.6.2019

Alatornion Pirkkojen joukkueet pääsivät kunnialla läpi Kangasala Jukolan haasteista. Kaikkiaan seurastamme oli mukana kolme Venla-joukkuetta ja kaksi Jukola-joukkuetta. Ykkösjoukkueiden sijat olivat 191 ja 293, jotka lienevät seurahistoria paras "combo".

 

Venlojen ykkösjoukkueessa suunnistivat Venla, Anni ja Tarja Taulavuori sekä Marja Tonder ja he jäivät vain niukasti edellisvuoden sijoituksesta yltäen 200:n joukkoon. Yön yli kestänyt Jukolan viesti oli ykkösjoukkueelle paras sijoitus vuoden 2003 Sulkava Jukolan sijan 277 jälkeen. Joukkueessa suunnistivat Arttu ja Tero Taulavuori, Heikki ja Tero Hihnala, Antti Kalapudas, Venla Taulavuori ja ankkurina kovan kirin ottanut Markus Palokangas.

Lisää Jukolatietoa löytyy sivustolta: www.jukola.com/2019/

Ensi vuonna sitten onkin vuorossa melkeinpä kotikisat, kun Napapiiri Jukola suunnistetaan Rovaniemellä. Eiköhän sinne saada mukaan vähintään yhtä monta joukkuetta kuin Kangasalallekin. Olemme myös selvitelleet talkookiinnostusta ensi vuodelle ja erityisesti sellaiset tehtävät voisivat kiinnostaa, että myös itse voisi suunnistaa. Selvittelemme vielä asiaa ja kootaan sitten talkoolaisten nimiä, jos sopivaa hommaa löytyisi seuramme jäsenille.

PSM-kisojen kautta Jukolaan

29.5.2019

Seuramme suunnistajat olivat hyvin edustettuina Iin Olhavan avokalliomaastoissa käydyissä PSM-kisoissa. Mestaruuksia tuli Venlan suunnistaman naisten pääsarjavoiton lisäksi D16 sarjassa Annille sekä ikäsarjoissa Tarjalle, Antille ja Terolle. Onnittelut myös kaikille muille mitalisteille ja muille hyvistä suorituksista vaativassa maastossa.

Kisoissa annettiin samalla Jukola-näyttöjä joukkuevalintojen helpottamiseksi. Joukkueet julkaistaan kesäkuun alkupuolella.

Talvicup 2019

13.12.2018

Kemi-Tornio -alueen kortteleissa suunnistettava Talvicup käynnistyy torstaina 20.12. Keminmaassa. Talvicupin ohjelmaa päivitetään Suunta 2000:n sivuille: LINKKI

Tervetuloa jahtaamaan rasteja lämpimässä seurassa kylmissä talvikeleissä!

 

Venla nousi nuorten maajoukkueeseen

26.11.2018

Venla Taulavuori valittiin suunnistuksen nuorten maajoukkueeseen. Taustalla olivat kesän menestys EM- ja SM-tasolla sekä hyvin sujunut testileiri Pajulahden urheiluopistolla. Lisätietoa mm. Suunnistusliiton nettisivulla (LINKKI) ja Lapin Kansan verkkosivuilla (LINKKI).

Suunnistuskauden päätös

26.10.2018

Suunnistuskauden päätöksessä katsottiin sekä tulevaan että menneeseen. Ensi kesän ohjelmassa on mm. Tornionlaakson Rastipäivien järjestäminen Kaakamavaarassa 8.-9.6.2019. Menneistä tapahtumista käytiin läpi Suomen Tunturisuunnistuksen palautekyselyn tulokset, jotka olivat kaikin puolin positiivisia.

Treffirasteilla päästiin toisena vuonna putkeen yli 1000 kävijän. Viime vuoden ennätys rikkoutui muutamalla kymmenellä ollen 1040 suoritusta. Ahkerimmin kauden 2018 kävijäennätykseen vaikutti Tomi Pöyry, joka osallistui kaikkiin 22 tapahtumaan. Onnittelut saavutuksesta! Kaikkien Treffirastikävijöiden, joita oli 223 eri henkilöä, joukosta arvottiin kausikortin omistaja ensi kaudelle ja onnetar suosi Kalle Lehtiötä. Treffirastien palautekysely (LINKKI) pidetään avoinna vielä hetken.

Tapahtuma aloitettiin uudella suunnistuksen kilpailumuodolla pudotussprintillä, jota myös knockout-sprintiksi kutsutaan. Alkuerien ja loppukilpailun perusteella nopeimmaksi seuloutui Janne Kotaniemi 9 sekunnin erolla Anni Taulavuoreen.

Seuran parhaana suunnistajana palkittiin EM- ja SM-tasolla menestynyt Venla Taulavuori ja kaikki kansallisiin kilpailuihin osallistuneet nuoret myös huomioitiin. 

Facebookissa on katsottavissa lisää kuvia päättäjäisistä.

Kiitos kaikille kauden aikana mukana olleille!

Suunnistuskausi päättyi SM-tasolla pronssimitaliin

15.10.2018

Kesän arvokisakausi päättyi erikoispitkän matkan SM-kisoihin Salossa 14.10.2018. Venla Taulavuori saavutti pitkän kisan pronssia sarjassa D18. Näin Venla saavutti kesän aikana SM-mitalien värisuoran. Marja Tonder puolestaan oli viides naisten D50-sarjassa, kuten oli myös SM-pitkällä Mikkelissä. Onnittelut hyvistä sijoituksista!

Vielä on tulossa parit yösuunnistukset Seskarö IF:n ja Suunta 2000:n järjestäminä sekä perinteinen seuran suunnistuskauden päätös, jossa on tänä vuonna luvassa knock out sprinttiä ja saunomista to 25.10. Kokoontuminen ja ilmoittautuminen klo 17.30 Putaalla Hannulan koulun pihalla.

SM-viestit Rovaniemellä 15.9.

15.9.2018

SM-viestit suunnistettiin Rovaniemellä ja saimme kokoon kaksi farmisopimusjoukkuetta nuorten sarjoihin ja kaksi ikäsarjoihin. Nuoret suunnistivat hienosti D20-sarjan tyttöjen ottaessa viidennen sijan ja plaketin. Joukkueessa suunnistivat Sirje Tolonen (LänRa) ja AlPin Venla ja Anni Taulavuori (kuva).

Pirkkojen, LänRan ja Suunnan junioreista muodostettu D16-sarjan farmijoukkue, jossa suunnistivat Oili Holopainen, Mette Palokangas ja Anna Korpi, suunnisti myös erinomaisesti loppusijalle 12. Runsaslukuinen D16-sarja oli tasainen loppuun saakka.

Seuraavina SM-kisoina ovatkin Oulussa suunnistettava SM-sprintti ja Hauholla Tuuloksessa kisattava SM-yö. Myös näihin kisoihin on lähdössä pirkkalaisedustusta.

AM-kisat ja Maakuntaviesti Sallassa onnistuivat hyvin

10.9.2018

Lapin aluemestaruuskisat ja Maakuntaviesti suunnistettiin Sallassa 8.-9.9. Saimme kokoon linja-autolastillisen suunnistajia Kemi-Tornio alueelta.

Henkilökohtaisessa kilpailussa tuli useita mestaruuksia ja viestissä kakkos- ja kolmostiloja, joten kisat menivät kaikkiaan mainiosti. Maakuntaviestin voiton uusiminen jäi Tornion joukkueelta vain 12 sekunnin päähän Kemijärven voittaessa 25 vuoden tauon jälkeen. Miniviesti osalta käytiin myös tasainen taistelu voitosta. OH korjasi voiton Alatornion Pirkkojen,  Suunta 2000:n ja Länsi-Rajan Rastin farmijoukkueesta vain reilun maalisuoran mitalla.

Henkilökohtaisessa kilpailussa aluemestaruuksia saavuttivat sarjoissaan Venla Taulavuori (D21), Tarja Taulavuori (D50), Markus Palokangas (H40), Tero Taulavuori (H45) ja Tuula Aho (D55). Linkki kisojen tuloksiin: http://sallankarhut.nettisivu.org/2018/08/03/tulokset/

Kuvassa ovat Miniviestissä farmisopimusjoukkueissa mitaleille suunnistaneet Tatu, Oiva, Anni, Mette, Eevi ja Inka.

 

Farmijoukkue Nuorten Jukolassa Saarijärvellä

20.8.2018

Parin välivuoden jälkeen saatiin joukkue kokoon Nuorten Jukolaan. Farmisopimuksen puitteissa joukkueessa oli sekä AlPin, LänRan että S-2000:n nuoria. Joukkue tuli maaliin sijalla 59, joka sivusi 2010-luvun parasta sijoitusta.

 

Ensikertalaisia oli mukana peräti neljä ja vain Venla siirtyi "NuJu-eläkkelle". Meillä on siis hyvät mahdollisuudet saada joukkue kasaan myös ensi kesänä.

Jukolassa sijoitusten paranemista viiden joukkueen voimin

20.6.2018

Jukolan viestin on jälleen saatu käytyä läpi. Alatornion Pirkkojen joukkuemäärä kasvoi viime vuodesta yhdellä jukolajoukkueella ja yhdellä venlajoukkueella.

 

Ykkösjoukkueiden sijoitukset olivat venloissa 169 ja jukolassa 365. Naisten kakkos- ja kolmosjoukkueissa oli ensikertalaisia mukana kolme ja jukolakakkosessakin yksi, joten saimme uuttakin pirkkalaista edustusta mukaan. Kuumuus ja kilpailukeskuksen pöly toivat hieman lisähaasteita varsinkin Venlojen viestiin muuten hyvin suotuisissa olosuhteissa ja hienossa maastossa käytyyn kilpailuun.

Tulokset voi hakea vaikkapa seuranimillä: http://online.jukola.com/tulokset/fi/

Alatornion Pirkat mukaan kuntosuunnistuksen Rastilippupalveluun

19.2.2018

Seuran kuntosuunnistustapahtumat ovat jatkossa mukana Suunnistusliiton Rastilippupalvelussa. Ensimmäinen koekäyttö on jo Talvicupissa 22.2.2018.

 

Kesäksi on takoitus ottaa käyttöön myös ilmoittatumispalvelu, jolla tapahtuiin ilmoittautuminen ja karttamaksun maksaminen onnistuvat vaikkapa omalla kännykällä. Tulokset tulevat myös saataville rastilippupalvelun kautta.

www.rastilippu.fi

SM-hiihtosuunnistuksista farmijoukkueelle hopeaa

19.2.2018

Hiihtosuunnistuksen keskimatkan SM-kilpailut käytiin Vuokatissa. Alatornion Pirkkojen Anni Taulavuori oli mukana Suunta 2000:n farmijoukkueessa yhdessä Oili Holopaisen ja Venla Viippolan kanssa. Tytöt saavuttivat viestihopeaa sarjassa D17. Onnittelut tytöille!

Henkilökohtainen keskimatkan parasta antia oli Venla Taulavuoren neljäs tila sarjassa D20. Tästä onkin hyvä jatkaa kohti seuraavia SM-kisoja, jotka käydään sprinttimatkoilla Keravalla 24.2.2018.

Kauden päätös ja katse tulevaan kauteen

19.11.2017

Suunnistuskauden päättäjäiset pidettiin tiistaina 2.11. ja paikalla oli mukavasti osallistujia. Aluksi juostiin kahden hengen joukkuein neliosuuksinen sprinttiviesti pimeässä. Seurarankin ja satunnaisen jaon tuloksena tuli useita samantasaoisia joukkueita, joten yösuunnistuslamppujen kiiltoa näkyi jokaisella osuudella. Nopeimpana joukkueena maaliin selvisi joukkue Janne Kotaniemi ja Arttu Taulavuori.

 

Janne huomioitiin myös kesän 2017 ahkerimapana Treffirastikävijänä. Kunniakirjan sai myös Raimo Höynälä edelliskesän ahkerimmasta osallistumisesta kuntorasteille. Parhaana suunnistajana palkittiin Venla Taulavuori. Palkitut ovat kuvassa.

Muuta ohjelmaa olivat saunominen,Tunturisuunnistuksen 2018 info ja kesän muistelut. Katse onkin jo sitten tulevaan kauteen.

 

Marjalle pronssi ja Venlalle plaketti SM-erikoispitkältä

14.10.2017

Loimaalla 14.10. suunnistettu erikoispitkänmatkan Suomenmestaruuskilpailu päätti kesäsuunnistuskauden kolmen pirkkalaisen kera. Marja Tonder saavutti pronssia sarjassa D50, Venla Taulavuori suunnisti kovassa seurassa D18-sarjan neljänneksi ja Arttu Taulavuori juoksi H20-sarjassa raskaan kisan sijalle 18. Onnittelut Marjalle SM-mitalista!

Linkki kisasivuille: https://www.jankko.fi/suunnistus/2017-sm-erikoispitka/​

 

Tuhannen suunnistajan raja rikki kuntorasteilla

27.9.2017

Kauden viimeisillä Treffirasteilla Putaalla rikkoutui 1000 suunnistajan raja. Sen kunniaksi arvottiin kausikortti vuodelle 2018. Arvonnan suorittivat Antti Kalapudas ja Venla Taulavuori virallisten valvojien läsnäollessa. Onnetar suosi Jaakko Mustajärveä. Onnea voittajalle!

Kiitokset kuluneesta kaudesta Treffirastien yhteyshenkilö Lauri Mustoselle, ratamestareille ja tietysti kaikille rasteilla käyneille. Ensi keväänä taas jatketaan. Talven aikana on joitain kortteli- ja hiihtosuunnistusharjoituksia, kunhan saadaan yösuunnistuskausi ohitse.

MOBO-rata Kokkokankaalla

19.9.2017

Kokkokankaan maastoon on avattu MOBO-suunnistusrata. Katso lisätietoa MOBO-sivulta ja lähde suunnistamaan älypuhelimella.

 

Östra nattserie 2017 osakilpailu 6

28.9.2017

ÖstraNatt yösuunnistuscupin finaali Tornion Puuluodossa perjantaina 13. päivä lokakuuta 2017. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

KUTSU / INBJUDAN

TULOKSET / RESULTAT 

Radat/banor:

Korta    2,4 km

Mellan  4,8 km

Långa   6,6 km

ÖstraNatt 2017 pistetilanne: LINKKI

 

Tornion kevätsprintti la 29.4.2017

29.4.2017

Kansallinen sprinttisuunnistuskilpailu ja avoin Lapin AM-sprinttiviesti Tornion Suensaarella. Kilpailukeskuksena toimii Pohjan Stadion. Ilmoittautumiset ensisijaisesti Irma-järjestelmään: irma.suunnistusliitto.fi

Kilpailukutsu

Inbjudan

Kilpailuohjeet (päivitetty 27.4.)

PM 

Lähtöluettelo

Pelastussuunnitelma

Tulokset / Resultat

Väliajat

Väliajat radoittain

Viestin tulokset / Resultat stafett

Viestin osuusajat

Kuntoradat / Motionsorientering

Kuntoradan väliajat

Harjoituskieltoalue löytyy Suunnistusliiton Karttarekisteristä. Valitse yläpalkista "Harjoituskiellot"

Kevätsprintti on myös Lapin alueen Kultainen kompassi osakilpailu sarjoissa H/D14.

Maaliskuun runsaat lumisateet ja kolea kevät näkyvät vielä kaupunkialueellakin, vaikka kadut ja piha-alueet ovat pääosin lumettomia. Henkilökohtaisen sprintin osalta lumi ei juurikaan aiheuta ongelmia ja ratasuunnitelmat ovat ennallaan. Yksittäiset isot lumikasat voivat tosin hieman hidastaa menoa joillakin rastiväleillä. Viestin alueella voi olla joitain hieman lumisempiakin alueita, mutta ne ovat reitinvalintojen osalta tasapuoliset.

Nuorille mitaleita Lapin aluemestaruuskilpailuista

13.8.2017

Seuran nuoret suunnisjat saavuttivat useita mitalisijoja Lapin aluemestaruussuunnistuksissa, jotka käytiin Ivalossa 12.8.2017. Pääsarjoissa suunnistaneiden Venla Taulavuoren mestaruus ja Arttu-veljen hopean lisäksi mitaleja saivat kaksoisvoiton osanottorikkaimmassa sarjassa suunnistaneet Anni Taulavuori ja Mette Palokangas. Muut nuoret mitalistit olivat Inka Ylikitti, Elias Tolvanen ja Tatu Palokangas.

Tatu Palokangas oli myös mukana sunnuntain minimaakuntaviestijoukkueessa, joka saavutti kolmannen sijan OH:n kahden joukkueen jälkeen. Kisa oli loppuun saakka todella tasainen, jopa sekuntitaisto. Tatun lisäksi joukkueessa suunnistivat Suunta 2000:n Anni Salmela ja Länsi-Rajan Rastin Anna Korpi.

 

Jukolan ja Venlojen viestissä hyvävoimaisina

19.6.2017

Jukolan ja Venlojen viestit on jälleen suunnistettu läpi. Molemmat Venlajoukkueet paransivat sijoitustaan edellisvuodesta. Ykkösjoukkueen sijoitus oli 208 ja kakkosjoukkueen 493. Jukolajoukkueen sijoitus hieman laski edellisestä kerrasta päätyen sijalle 750. Sekä naisten kakkosjoukkueen ankkuri Heidi Tolvanen että miesten joukkueen ankkuri Risto Ponkala olivat Jukolassa ensimmäistä kertaa. Sen verran moni oli lähdössä ensivuonna, että toiveena on saada Hollolaan yksi pirkkalaisjoukkue lisää molempiin viesteihin.

Kisasivustolta ja yleareenasta löytyy tapahtuman tietoja.

 

PSM-kisoissa runsaasti osallistujia

11.6.2017

Runsaslukuinen Alatornion Pirkkojen porukka esiintyi edukseen Pellossa 10.6. pidetyssä Pohjois-Suomen mestaruussuunnistuksissa, jotka suunnistettiin Tornionlaakson rastipäivien yhteydessä. Lämmin kesäpäivä suosi tapahtumaa.

Pääsarjoissa ja nuorissa parhaat sijoitukset olivat Venla Taulavuoren hopea naisten pääsarjassa ja Anni Taulavuoren mestaruus D14-sarjassa sekä Elias Tolvasen mestaruus H12-sarjassa. Ikäsarjoissa mitaleille suunnistivat kultamitalin arvoisesti Arto Maronen ja Tarja Taulavuori. Hopeaa saivat Markus Palokangas ja Tero Taulavuori sekä pronssia Tuula Aho, Heidi Tolvanen, ja Lauri Mustonen.

Lisätietoja ja tunnelmia kisoista: http://www.pelpo.net/

Hippo-suunnistuskoulu saatiin päätökseen

13.6.2017

Lasten suunnistuskoulu keräsi jälleen mukavan osallistujajoukon kevään aikana. Kaikkiaan mukana oli 27 lasta. Viimeisellä eli kuudennella kerralla oli sekä rastireitti ajanotolla että makkaratarjoilu. Kevään hyvät säät, ainakin ulkoilumielessä, helpottivat järjestelyjä.

Kesän osalta lapsilla on nyt valmiudet tulla vaikkapa Treffirasteille vanhempien tai kaverin kanssa. Nuorimmille on toki parasta, että saisimme järjestettyä joku keskiviikko myös rastireittiradan. Siitä ilmoitetaan erikseen.

Kiitos kaikille osallistujille, vanhemmille ja ohjaajille!

 

Farmisopimus Länsi-Rajan Rastin ja Suunta 2000:n kanssa

31.1.2017

Kolmen naapuriseuran farmiyhteistyö jatkuu kesällä 2017. Nuorten viestisarjat kattava farmisopimus on tehty Alatornion Pirkkojen nimiin ja siinä ovat mukana Länsi-Rajan rasti ja Suunta 2000.

 

Farmiyhteistyön tavoitteena on saada koottua joukkueita SM-viesteihin sekä mahdollisimman monta joukkuetta mm. Minimaakuntaviestiin.

Hiihtosuunnistuksen kisakausi ohitse

26.3.2017

Hiihtosuunnistuksen kilpailukausi on ohitse. Menestys oli hyvä. Kauden kruunasi Venla Taulavuoren SM-erikoispitkän voitto Lapin Lumirasteilla, mikä takasi myös valtakunnallisen Santa Sport Junior cupin kokonaiskilpailun voiton.

Muita seuran aktiivisia hiihtosuunnistajia olivat kymppisakkiin ikäsarjoissa sijoittuneet Lauri Mustonen (kuvassa) ja Arto Maronen. Myös ikäsarjojen viestiin saatiin pitkästä aikaa joukkue. Venla, Kiia Koskinen ja Anni Taulavuori osallistuivat viesteihin Suunta 2000:n joukkueissa Annin ollessa mukana D17-sarjan pronssijoukkueessa.

 

Selvitämme vielä, että onko mahdollista järjestää vielä yhdet hiihtosuunnistusharjoitukset lähiaikoina. Muutoin jatkamme kohti kesää ja ensimmäinen tapahtuma on jo 29.4.2017 järjestettävä Kevätsprintti ja Lapin AM-sprinttiviesti.

bottom of page