Uutisarkisto - Suunnistus

Talvicup 2019

13.12.2018

Kemi-Tornio -alueen kortteleissa suunnistettava Talvicup käynnistyy torstaina 20.12. Keminmaassa. Talvicupin ohjelmaa päivitetään Suunta 2000:n sivuille: LINKKI

Tervetuloa jahtaamaan rasteja lämpimässä seurassa kylmissä talvikeleissä!

 

Venla nousi nuorten maajoukkueeseen

26.11.2018

Venla Taulavuori valittiin suunnistuksen nuorten maajoukkueeseen. Taustalla olivat kesän menestys EM- ja SM-tasolla sekä hyvin sujunut testileiri Pajulahden urheiluopistolla. Lisätietoa mm. Suunnistusliiton nettisivulla (LINKKI) ja Lapin Kansan verkkosivuilla (LINKKI).

Suunnistuskauden päätös

26.10.2018

Suunnistuskauden päätöksessä katsottiin sekä tulevaan että menneeseen. Ensi kesän ohjelmassa on mm. Tornionlaakson Rastipäivien järjestäminen Kaakamavaarassa 8.-9.6.2019. Menneistä tapahtumista käytiin läpi Suomen Tunturisuunnistuksen palautekyselyn tulokset, jotka olivat kaikin puolin positiivisia.

Treffirasteilla päästiin toisena vuonna putkeen yli 1000 kävijän. Viime vuoden ennätys rikkoutui muutamalla kymmenellä ollen 1040 suoritusta. Ahkerimmin kauden 2018 kävijäennätykseen vaikutti Tomi Pöyry, joka osallistui kaikkiin 22 tapahtumaan. Onnittelut saavutuksesta! Kaikkien Treffirastikävijöiden, joita oli 223 eri henkilöä, joukosta arvottiin kausikortin omistaja ensi kaudelle ja onnetar suosi Kalle Lehtiötä. Treffirastien palautekysely (LINKKI) pidetään avoinna vielä hetken.

Tapahtuma aloitettiin uudella suunnistuksen kilpailumuodolla pudotussprintillä, jota myös knockout-sprintiksi kutsutaan. Alkuerien ja loppukilpailun perusteella nopeimmaksi seuloutui Janne Kotaniemi 9 sekunnin erolla Anni Taulavuoreen.

Seuran parhaana suunnistajana palkittiin EM- ja SM-tasolla menestynyt Venla Taulavuori ja kaikki kansallisiin kilpailuihin osallistuneet nuoret myös huomioitiin. 

Facebookissa on katsottavissa lisää kuvia päättäjäisistä.

Kiitos kaikille kauden aikana mukana olleille!

Suunnistuskausi päättyi SM-tasolla pronssimitaliin

15.10.2018

Kesän arvokisakausi päättyi erikoispitkän matkan SM-kisoihin Salossa 14.10.2018. Venla Taulavuori saavutti pitkän kisan pronssia sarjassa D18. Näin Venla saavutti kesän aikana SM-mitalien värisuoran. Marja Tonder puolestaan oli viides naisten D50-sarjassa, kuten oli myös SM-pitkällä Mikkelissä. Onnittelut hyvistä sijoituksista!

Vielä on tulossa parit yösuunnistukset Seskarö IF:n ja Suunta 2000:n järjestäminä sekä perinteinen seuran suunnistuskauden päätös, jossa on tänä vuonna luvassa knock out sprinttiä ja saunomista to 25.10. Kokoontuminen ja ilmoittautuminen klo 17.30 Putaalla Hannulan koulun pihalla.

SM-viestit Rovaniemellä 15.9.

15.9.2018

SM-viestit suunnistettiin Rovaniemellä ja saimme kokoon kaksi farmisopimusjoukkuetta nuorten sarjoihin ja kaksi ikäsarjoihin. Nuoret suunnistivat hienosti D20-sarjan tyttöjen ottaessa viidennen sijan ja plaketin. Joukkueessa suunnistivat Sirje Tolonen (LänRa) ja AlPin Venla ja Anni Taulavuori (kuva).

Pirkkojen, LänRan ja Suunnan junioreista muodostettu D16-sarjan farmijoukkue, jossa suunnistivat Oili Holopainen, Mette Palokangas ja Anna Korpi, suunnisti myös erinomaisesti loppusijalle 12. Runsaslukuinen D16-sarja oli tasainen loppuun saakka.

Seuraavina SM-kisoina ovatkin Oulussa suunnistettava SM-sprintti ja Hauholla Tuuloksessa kisattava SM-yö. Myös näihin kisoihin on lähdössä pirkkalaisedustusta.

AM-kisat ja Maakuntaviesti Sallassa onnistuivat hyvin

10.9.2018

Lapin aluemestaruuskisat ja Maakuntaviesti suunnistettiin Sallassa 8.-9.9. Saimme kokoon linja-autolastillisen suunnistajia Kemi-Tornio alueelta.

Henkilökohtaisessa kilpailussa tuli useita mestaruuksia ja viestissä kakkos- ja kolmostiloja, joten kisat menivät kaikkiaan mainiosti. Maakuntaviestin voiton uusiminen jäi Tornion joukkueelta vain 12 sekunnin päähän Kemijärven voittaessa 25 vuoden tauon jälkeen. Miniviesti osalta käytiin myös tasainen taistelu voitosta. OH korjasi voiton Alatornion Pirkkojen,  Suunta 2000:n ja Länsi-Rajan Rastin farmijoukkueesta vain reilun maalisuoran mitalla.

Henkilökohtaisessa kilpailussa aluemestaruuksia saavuttivat sarjoissaan Venla Taulavuori (D21), Tarja Taulavuori (D50), Markus Palokangas (H40), Tero Taulavuori (H45) ja Tuula Aho (D55). Linkki kisojen tuloksiin: http://sallankarhut.nettisivu.org/2018/08/03/tulokset/

Kuvassa ovat Miniviestissä farmisopimusjoukkueissa mitaleille suunnistaneet Tatu, Oiva, Anni, Mette, Eevi ja Inka.

 

Farmijoukkue Nuorten Jukolassa Saarijärvellä

20.8.2018

Parin välivuoden jälkeen saatiin joukkue kokoon Nuorten Jukolaan. Farmisopimuksen puitteissa joukkueessa oli sekä AlPin, LänRan että S-2000:n nuoria. Joukkue tuli maaliin sijalla 59, joka sivusi 2010-luvun parasta sijoitusta.

 

Ensikertalaisia oli mukana peräti neljä ja vain Venla siirtyi "NuJu-eläkkelle". Meillä on siis hyvät mahdollisuudet saada joukkue kasaan myös ensi kesänä.

Jukolassa sijoitusten paranemista viiden joukkueen voimin

20.6.2018

Jukolan viestin on jälleen saatu käytyä läpi. Alatornion Pirkkojen joukkuemäärä kasvoi viime vuodesta yhdellä jukolajoukkueella ja yhdellä venlajoukkueella.

 

Ykkösjoukkueiden sijoitukset olivat venloissa 169 ja jukolassa 365. Naisten kakkos- ja kolmosjoukkueissa oli ensikertalaisia mukana kolme ja jukolakakkosessakin yksi, joten saimme uuttakin pirkkalaista edustusta mukaan. Kuumuus ja kilpailukeskuksen pöly toivat hieman lisähaasteita varsinkin Venlojen viestiin muuten hyvin suotuisissa olosuhteissa ja hienossa maastossa käytyyn kilpailuun.

Tulokset voi hakea vaikkapa seuranimillä: http://online.jukola.com/tulokset/fi/

Alatornion Pirkat mukaan kuntosuunnistuksen Rastilippupalveluun

19.2.2018

Seuran kuntosuunnistustapahtumat ovat jatkossa mukana Suunnistusliiton Rastilippupalvelussa. Ensimmäinen koekäyttö on jo Talvicupissa 22.2.2018.

 

Kesäksi on takoitus ottaa käyttöön myös ilmoittatumispalvelu, jolla tapahtuiin ilmoittautuminen ja karttamaksun maksaminen onnistuvat vaikkapa omalla kännykällä. Tulokset tulevat myös saataville rastilippupalvelun kautta.

www.rastilippu.fi

SM-hiihtosuunnistuksista farmijoukkueelle hopeaa

19.2.2018

Hiihtosuunnistuksen keskimatkan SM-kilpailut käytiin Vuokatissa. Alatornion Pirkkojen Anni Taulavuori oli mukana Suunta 2000:n farmijoukkueessa yhdessä Oili Holopaisen ja Venla Viippolan kanssa. Tytöt saavuttivat viestihopeaa sarjassa D17. Onnittelut tytöille!

Henkilökohtainen keskimatkan parasta antia oli Venla Taulavuoren neljäs tila sarjassa D20. Tästä onkin hyvä jatkaa kohti seuraavia SM-kisoja, jotka käydään sprinttimatkoilla Keravalla 24.2.2018.

Kauden päätös ja katse tulevaan kauteen

19.11.2017

Suunnistuskauden päättäjäiset pidettiin tiistaina 2.11. ja paikalla oli mukavasti osallistujia. Aluksi juostiin kahden hengen joukkuein neliosuuksinen sprinttiviesti pimeässä. Seurarankin ja satunnaisen jaon tuloksena tuli useita samantasaoisia joukkueita, joten yösuunnistuslamppujen kiiltoa näkyi jokaisella osuudella. Nopeimpana joukkueena maaliin selvisi joukkue Janne Kotaniemi ja Arttu Taulavuori.

 

Janne huomioitiin myös kesän 2017 ahkerimapana Treffirastikävijänä. Kunniakirjan sai myös Raimo Höynälä edelliskesän ahkerimmasta osallistumisesta kuntorasteille. Parhaana suunnistajana palkittiin Venla Taulavuori. Palkitut ovat kuvassa.

Muuta ohjelmaa olivat saunominen,Tunturisuunnistuksen 2018 info ja kesän muistelut. Katse onkin jo sitten tulevaan kauteen.

 

Marjalle pronssi ja Venlalle plaketti SM-erikoispitkältä

14.10.2017

Loimaalla 14.10. suunnistettu erikoispitkänmatkan Suomenmestaruuskilpailu päätti kesäsuunnistuskauden kolmen pirkkalaisen kera. Marja Tonder saavutti pronssia sarjassa D50, Venla Taulavuori suunnisti kovassa seurassa D18-sarjan neljänneksi ja Arttu Taulavuori juoksi H20-sarjassa raskaan kisan sijalle 18. Onnittelut Marjalle SM-mitalista!

Linkki kisasivuille: https://www.jankko.fi/suunnistus/2017-sm-erikoispitka/​

 

Tuhannen suunnistajan raja rikki kuntorasteilla

27.9.2017

Kauden viimeisillä Treffirasteilla Putaalla rikkoutui 1000 suunnistajan raja. Sen kunniaksi arvottiin kausikortti vuodelle 2018. Arvonnan suorittivat Antti Kalapudas ja Venla Taulavuori virallisten valvojien läsnäollessa. Onnetar suosi Jaakko Mustajärveä. Onnea voittajalle!

Kiitokset kuluneesta kaudesta Treffirastien yhteyshenkilö Lauri Mustoselle, ratamestareille ja tietysti kaikille rasteilla käyneille. Ensi keväänä taas jatketaan. Talven aikana on joitain kortteli- ja hiihtosuunnistusharjoituksia, kunhan saadaan yösuunnistuskausi ohitse.

MOBO-rata Kokkokankaalla

19.9.2017

Kokkokankaan maastoon on avattu MOBO-suunnistusrata. Katso lisätietoa MOBO-sivulta ja lähde suunnistamaan älypuhelimella.

 

Östra nattserie 2017 osakilpailu 6

28.9.2017

ÖstraNatt yösuunnistuscupin finaali Tornion Puuluodossa perjantaina 13. päivä lokakuuta 2017. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

KUTSU / INBJUDAN

TULOKSET / RESULTAT 

Radat/banor:

Korta    2,4 km

Mellan  4,8 km

Långa   6,6 km

ÖstraNatt 2017 pistetilanne: LINKKI

 

Tornion kevätsprintti la 29.4.2017

29.4.2017

Kansallinen sprinttisuunnistuskilpailu ja avoin Lapin AM-sprinttiviesti Tornion Suensaarella. Kilpailukeskuksena toimii Pohjan Stadion. Ilmoittautumiset ensisijaisesti Irma-järjestelmään: irma.suunnistusliitto.fi

Kilpailukutsu

Inbjudan

Kilpailuohjeet (päivitetty 27.4.)

PM 

Lähtöluettelo

Pelastussuunnitelma

Tulokset / Resultat

Väliajat

Väliajat radoittain

Viestin tulokset / Resultat stafett

Viestin osuusajat

Kuntoradat / Motionsorientering

Kuntoradan väliajat

Harjoituskieltoalue löytyy Suunnistusliiton Karttarekisteristä. Valitse yläpalkista "Harjoituskiellot"

Kevätsprintti on myös Lapin alueen Kultainen kompassi osakilpailu sarjoissa H/D14.

Maaliskuun runsaat lumisateet ja kolea kevät näkyvät vielä kaupunkialueellakin, vaikka kadut ja piha-alueet ovat pääosin lumettomia. Henkilökohtaisen sprintin osalta lumi ei juurikaan aiheuta ongelmia ja ratasuunnitelmat ovat ennallaan. Yksittäiset isot lumikasat voivat tosin hieman hidastaa menoa joillakin rastiväleillä. Viestin alueella voi olla joitain hieman lumisempiakin alueita, mutta ne ovat reitinvalintojen osalta tasapuoliset.

Nuorille mitaleita Lapin aluemestaruuskilpailuista

13.8.2017

Seuran nuoret suunnisjat saavuttivat useita mitalisijoja Lapin aluemestaruussuunnistuksissa, jotka käytiin Ivalossa 12.8.2017. Pääsarjoissa suunnistaneiden Venla Taulavuoren mestaruus ja Arttu-veljen hopean lisäksi mitaleja saivat kaksoisvoiton osanottorikkaimmassa sarjassa suunnistaneet Anni Taulavuori ja Mette Palokangas. Muut nuoret mitalistit olivat Inka Ylikitti, Elias Tolvanen ja Tatu Palokangas.

Tatu Palokangas oli myös mukana sunnuntain minimaakuntaviestijoukkueessa, joka saavutti kolmannen sijan OH:n kahden joukkueen jälkeen. Kisa oli loppuun saakka todella tasainen, jopa sekuntitaisto. Tatun lisäksi joukkueessa suunnistivat Suunta 2000:n Anni Salmela ja Länsi-Rajan Rastin Anna Korpi.

 

Jukolan ja Venlojen viestissä hyvävoimaisina

19.6.2017

Jukolan ja Venlojen viestit on jälleen suunnistettu läpi. Molemmat Venlajoukkueet paransivat sijoitustaan edellisvuodesta. Ykkösjoukkueen sijoitus oli 208 ja kakkosjoukkueen 493. Jukolajoukkueen sijoitus hieman laski edellisestä kerrasta päätyen sijalle 750. Sekä naisten kakkosjoukkueen ankkuri Heidi Tolvanen että miesten joukkueen ankkuri Risto Ponkala olivat Jukolassa ensimmäistä kertaa. Sen verran moni oli lähdössä ensivuonna, että toiveena on saada Hollolaan yksi pirkkalaisjoukkue lisää molempiin viesteihin.

Kisasivustolta ja yleareenasta löytyy tapahtuman tietoja.

 

PSM-kisoissa runsaasti osallistujia

11.6.2017

Runsaslukuinen Alatornion Pirkkojen porukka esiintyi edukseen Pellossa 10.6. pidetyssä Pohjois-Suomen mestaruussuunnistuksissa, jotka suunnistettiin Tornionlaakson rastipäivien yhteydessä. Lämmin kesäpäivä suosi tapahtumaa.

Pääsarjoissa ja nuorissa parhaat sijoitukset olivat Venla Taulavuoren hopea naisten pääsarjassa ja Anni Taulavuoren mestaruus D14-sarjassa sekä Elias Tolvasen mestaruus H12-sarjassa. Ikäsarjoissa mitaleille suunnistivat kultamitalin arvoisesti Arto Maronen ja Tarja Taulavuori. Hopeaa saivat Markus Palokangas ja Tero Taulavuori sekä pronssia Tuula Aho, Heidi Tolvanen, ja Lauri Mustonen.

Lisätietoja ja tunnelmia kisoista: http://www.pelpo.net/

Hippo-suunnistuskoulu saatiin päätökseen

13.6.2017

Lasten suunnistuskoulu keräsi jälleen mukavan osallistujajoukon kevään aikana. Kaikkiaan mukana oli 27 lasta. Viimeisellä eli kuudennella kerralla oli sekä rastireitti ajanotolla että makkaratarjoilu. Kevään hyvät säät, ainakin ulkoilumielessä, helpottivat järjestelyjä.

Kesän osalta lapsilla on nyt valmiudet tulla vaikkapa Treffirasteille vanhempien tai kaverin kanssa. Nuorimmille on toki parasta, että saisimme järjestettyä joku keskiviikko myös rastireittiradan. Siitä ilmoitetaan erikseen.

Kiitos kaikille osallistujille, vanhemmille ja ohjaajille!

 

Farmisopimus Länsi-Rajan Rastin ja Suunta 2000:n kanssa

31.1.2017

Kolmen naapuriseuran farmiyhteistyö jatkuu kesällä 2017. Nuorten viestisarjat kattava farmisopimus on tehty Alatornion Pirkkojen nimiin ja siinä ovat mukana Länsi-Rajan rasti ja Suunta 2000.

 

Farmiyhteistyön tavoitteena on saada koottua joukkueita SM-viesteihin sekä mahdollisimman monta joukkuetta mm. Minimaakuntaviestiin.

Hiihtosuunnistuksen kisakausi ohitse

26.3.2017

Hiihtosuunnistuksen kilpailukausi on ohitse. Menestys oli hyvä. Kauden kruunasi Venla Taulavuoren SM-erikoispitkän voitto Lapin Lumirasteilla, mikä takasi myös valtakunnallisen Santa Sport Junior cupin kokonaiskilpailun voiton.

Muita seuran aktiivisia hiihtosuunnistajia olivat kymppisakkiin ikäsarjoissa sijoittuneet Lauri Mustonen (kuvassa) ja Arto Maronen. Myös ikäsarjojen viestiin saatiin pitkästä aikaa joukkue. Venla, Kiia Koskinen ja Anni Taulavuori osallistuivat viesteihin Suunta 2000:n joukkueissa Annin ollessa mukana D17-sarjan pronssijoukkueessa.

 

Selvitämme vielä, että onko mahdollista järjestää vielä yhdet hiihtosuunnistusharjoitukset lähiaikoina. Muutoin jatkamme kohti kesää ja ensimmäinen tapahtuma on jo 29.4.2017 järjestettävä Kevätsprintti ja Lapin AM-sprinttiviesti.

copyright Alatornion Pirkat ry