Tälle sivulle kootaan tiedot Tornion omatoimirasteista

 

Torniossa on mahdollista suunnistaa omatoimisesti myös kesän 2021 aikana. Tarjolle tehdään erillinen omatoimirastisarja, jossa on noin 3 viikon välein vaihtuvat maastot ja radat. Ratatarjonta kullekin maastolle pyritään tekemään sellaiseksi, että maastossa voi käydä suunnistamassa parikin kertaa eri ratoja.

Omatoimiratojen lisäksi on tarjolla MOBO-suunnistus sekä toukokuussa Tornion 400-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehtävä Kulttuurisuunnistus.

Tornion omatoimirastit

Alkavat toukokuussa Puuluodossa, kun maasto on sopivasti sulanut. Ohjelma ilmoitetaan piakkoin tällä sivulla.

Tornion kulttuurisuunnistus

Tornion kulttuurisuunnistus on avattu Tornio-viikolla 8.5.2021. Kaikkiaan mukaan on valittu 21 kulttuurikohdetta, joihin voi tutustua kerralla tai useammassa erässä.

KARTTALINKIN kautta saat hyvälaatuisen kuvatiedoston joko tulostusta varten tai kännykkään ladattavaksi. Paperikarttoja saa Tornionlaakson museolta sen aukioloaikoina. Kohteista saa lisätietoja QR-koodien kautta aukeavilla sivustoilla.

Lisätietoja on tarjolla Tornionlaakson museon sivustolla: LINKKI

Lyhyt esittelyvideo Youtubessa: LINKKI

MOBO-suunnistusrata

 

Tornioon Kokkokankaalle on asennettu MOBO suunnistusrata. MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. Kokkokankaan radalla on kaikkiaan 14 rastia, joita voi kiertää haluamansa määrän satunnaisessa järjestyksessä.

Lisätietoa ja ohjeita: http://mobo.suunnistus.fi/

MOBO-rata toimii samalla kiintorastikarttana, joten suunnistaa voi myös paperikartan avulla. Tulostettava pdf-muotoinen kartta Kokkokankaan MOBO-radasta löytyy tästä: LINKKI

Kokkokankaan MOBO-radan toteuttamisen ovat mahdollistaneet seuraavat yhteistyökumppanit:

Alatornion apteekki

Duudsonit Activity Park

Intersport Mäkimaa

K-market Kirsikka

Liikuntakeskus Hyvä Fiilis

Kulttuurisuunnistus_Tornio_2021.png
MOBO-radan lähtöpaikka on Kokkokankaan koulun pihassa vajan seinässä. Maastossa rastilaatat on kiinnitetty puisiin tolppiin.

copyright Alatornion Pirkat ry