Uutisarkisto - Etusivu

Kannustajat 2019 äänestys alkaa 10.12.

7.12.2018

Alatornion Pirkat on hakenut Arinan Kannustajat yhteistyöhön myös tulevana vuonna. Tuki jaetaan uuden äänestyksellä tehtävän tuloksen perusteella. Mitä enemmän Arinan asiakaomistajia äänestää Alatornion Pirkkoja, sitä varmemmin tuen piiriin päässee vuonna 2019.

NYT SIIS KAIKKI ARINAN ASIAKASOMISTAJAT ÄÄNESTÄMÄÄN PIRKAT TUEN PIIRIIN VUONNA 2019!

Kutsu Kannustajat-äänestykseen lähetetään Arinan omistajatalouksiin kuuluville sähköpostitse 10.12. Äänestyskutsun saavat kaikki, jotka ovat ilmoittaneet Arinalle sähköpostiosoitteensa, eivätkä ole kieltäneet viestien lähettämistä.

 

Äänestysaikaa on 17.12. saakka ja äänestäneiden kesken arvotaan S-ryhmän lahjakortteja. Äänestyslinkki on saatavilla vain Arinan lähettämässä sähköpostiuutiskirjeessä. Linkkiä ei saa jakaa eteenpäin.

Seuratakkitilaus

7.12.2018

Alatornion Pirkkojen seuratakkitilaus tehdään lähiaikoina. Kyseessä on kevyesti topattu hupullinen takki. Malli on Cliquen Hudson ja takkia voi sovittaa 10.12. saakka Marcuksen luona. Sovi aika p. 040 7122353. Tarkempia tietoja mm. tilausaikataulusta saa Tapanilta p. 0400 585727.

Takkimallit ovat erikseen naisille (XS-XXL), miehille (XS-XXXL) ja lapsille (110, 130, 150 cm). Malli on melko kapea. Väriä ei ole vielä lopullisesti päätetty, mutta se on jokin seuraavista: musta, tummansininen, keskisininen tai punainen. Toivomuksia voi sesittää. Seuran nimen painatus tulee olemaan melko pienellä, eli takkiin ei tule isoja logoja. Hinta asettunee 60...70 euron välille.

Syyskokouksen antia

25.11.2018

Alatornion Pirkkojen syyskokous pidettiin tiistaina 20.11. Seuran johtokunnassa jatkavat pj. Marcus Lahtinen ja Heikki Järkkälä. Kahdelle seuraavalle vuodelle valittiin Antti Kalapudas, Tero Taulavuori ja Rauno Vaaraniemi. Kahden johtokunnan jäsenen jättäytyessä pois vuonna 2019 valittiin heidän tilalleen Tapani Heikkuri ja Kari-Pekka Raappana. Varajäseninä johtokuntaan valittiin Marika Tiiperi, Sanni Keisu ja Jari Kramsu.

Seuran jäsenmaksu vuonna 2019 on 20 euroa/hlö. Alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu on 10 euroa ja perhejäsenmaksu 50 euroa.

Seuran lajivalikoima pidettiin ennallaan koostuen hiihdosta, suunnistuksesta ja yleisurheilusta. Myös aikuisurheilu on mukana. Suunnistuksessa ja yleisurheilussa on toimivat jaostot, joiden toimintasuunnitelmat ja talousarviot hyväksyttiin. Kilpailutapahtumina järjestetään mm. yleisurheilun Rajakisat ja hallikisat sekä Tornionlaakson Rastipäivät. Myös lasten hiihto- ja yleisurheilukisoja järjestetään tulevan kauden aikana.

 

Hiihdon ja aikuisurheilun osalta toimitaan ensi vuonna pääosin johtokunnan kautta ilman erillisiä jaostoja. Pääseuran talousarvio vuonna 2019 saatiin muodostettua hyvinkin tasapainoiseksi sen ollessa vain hieman alijäämäinen.

 

Seuran syyskokous ti 20.11.2018

2.11.2018

Alatornion Pirkat ryn syyskokous järjestetään Tornion Puuluodon hiihtokeskuksessa ti 20.11. klo 19.00 alkaen.

Esillä ovat sääntöjen määräämät asiat.

Tervetuloa vaikuttamaan ja katsomaan tulevaan vuoteen!

Johtokunta

Ensimmäinen SM-kulta suunnistuksessa

23.9.2018

Venlan hyvä syysvire jatkui ensimmäisen henkilökohtaisen SM-kultamitalin merkeissä Hämeenlinnan Tuuloksessa 22.9.2018 järjestetyssä yösuunnistuksessa. Voitto 18-vuotiaiden naisten sarjassa oli samalla ensimmäinen Alatornion Pirkkojen urheilijan kesäsuunnistuksessa saavuttama kultamitali. Onnittelut hienosta suorituksesta!

Venla kurotti SM-hopealle

16.9.2018

Suunnistuksen SM-sprintit järjestettiin Oulussa 16.9.2018. Kisojen osallistujamäärä oli kaikkiaan noin 1650 suunnistajaa. Pirkkalaisia oli mukana kymmenen.

 

Parhaana saavutuksena oli Venla Taulavuoren toinen sija 18-vuotisten naisten sarjassa. Onnittelut Venlalle SM-mitalista!

Kisatunnelmia löytyy mm. sivustolta: https://skpohjantahti.wixsite.com/smsprint2018

Suomen Tunturisuunnistus 4.-5.8.2018

1.8.2018

Yksi seuran vuoden suurimpia kisajärjestelyjä on viikonvaihteessa 4.-5.8. 2018 suunnistettava Suomen Tunturisuunnistus. Alatornion Pirkat järjestää tapahtuman ensimmäistä kertaa. Paikkana on Ylläs ja tarkemmin Äkäslompolossa sijaitseva Navettagalleria, josta osallistujat suuntaavat Pallas-Yllästunturin maastoihin.

 

Osallistujia on tulossa yli 800 ja kisasivuston kautta voi seurata tapahtumaa, linkki: http://tunturisuunnistus.fi/2018

 

EM-kisoista viestipronssi ja sprintin 6. sija Venlalle

1.7.2018

EM-suunnistukset Bulgariassa huipentuivat Venla Taulavuorella naisten 18-sarjan viestipronssiin. Suomen joukkueessa suunnistivat Venlan aloitusosuuden lisäksi Siiri Silvennoinen Kalevan Rastista ja Ida Haapala Espoon Suunnasta. Kilpailu oli äärimäisen tiukka ankkuri Haapalan ollessa ankkuriosuudella kaikkiaan viiden joukkueen taistellessa voitosta.

Henkilökohtaisilla matkoilla erinomainen 6. sija sprintissä ja kelpo 19. sija pitkällä matkalla täydensivät Venlan kisarupeaman. Kaikkiaan Suomen nuorilla oli erinomaiset kisat, sillä kaikkina päivinä nuoret saavuttivat useita mitaleita. Kilpailun sivustolla on lisätietoa: www.eyoc2018.eu.

Lahjoitus Tornionlaakson maakuntamuseolle

16.5.2018

Alatornion Pirkat on lahjoittanut palkintoja ja muuta materiaalia Tornionlaakson maakuntamuseolle. Mukana on myös ollut joitain Alatornion Urheilijoiden ja Pirkan Poikien historiallista arvoa sisältävää aineistoa.

Museo on saanut samalla myös yksityishenkilöiden lahjoittamia seuran edustusasuja.

 

Menestystä nuorten SM-hiihdoista

10.3.2018

Tampereella käydyissä SM-hiihdoissa tuli menestystä naisten 20-vuotiaat sarjassa, kun Emmi Lämsä voitti 10 km:n vapaalla käydyn kisan ja Ella Anttola hiihti saman sarjan neljänneksi.

Mainiosti hiihti myös Niko Anttola ollen toinen 15-vuotiaiden sarjassa KLL:n mestaruuskilpailuissa edustaen Tornion Putaan koulua.

Onnittelut seuramme nuorille hiihtäjille!

 

Kisojen tulossivusto: LINKKI

Tule mukaan kannustajat kampanjaan

8.2.2018

Alatornion Pirkat pääsi mukaan Arinan kannustajat kampanjaan. Tuki tulee seuralle sen mukaan, kuinka moni Pohjois-Suomen S-kaupan eli Arinan asiakkaista rekisteröi oman korttinsa seuralle. Omat bonukset kertyvät aivan normaalisti.

Ohjeet rekisteröintiin löytyvät tämän LINKIN takaa ja rekisteröityminen tapahtuu nettisivulla: s-kanava.fi

Voit käyttää myös paperille tulostettavaa lomaketta, LINKKI

Lomakkeita voi palauttaa käsiteltäväksi ARINAN OMISTAJAPALVELUPISTEISIIN, PRISMOJEN INFOPISTEISIIN. Lomakkeet ehtivät käsittelyyn, jos ne palautetaan 6.12.2018 mennessä.

Emmi SM-hopealle sprintissä

6.1.2018

Emmi Lämsä hiihti Iisalmessa nuorten alle 20-vuotiaiden sarjan sprintin SM-hopealle. Lähdössä tapahtunut kaatuminen ei vienyt luottoa kirikykyihin ja mitalisija irtosi hienon finaalihiihdon ansiosta. Lisätietoja kisasivujen uutisista: LINKKI

 

Onnittelut Emmille ja taustajoukoille!

Perjantaina hiihdetyissä perinteisen 5 km:n hiihdoissa tuli myös hyvät sijat sekä Emmille (5.) että Ella Anttolalle (10.). Kilpailut jatkuivat yhdistelmähiihdoilla sunnuntaina 7.1.2018 ja sieltä Emmi sai pronssia.

Marcus Lahtinen jatkaa seuran puheenjohtajana

9.12.2017

Seuran syyskokous pidettiin 21.11.2017 12 osallistujan voimin. Marcus Lahtinen valittiin yksimielisesti seuran puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Erovuoroiset jäsenet valittiin myös jatkokaudelle, eli seuran johtokunta säilyi muuttumattomana.

Jaostojen valmistelemat ja johtokunnan koostama talousarvio ja toimintasuunnitelma hyväksyttiin. Talousarvio on ensi vuodelle jonkin verran alijäämäinen. Jaostojen suunnitelmissa oli mm. seuraavat kilpailutapahtumat: Alatornion Kisat pääsiäisenä, Rajakisat kesäkuussa ja Suomen Tunturisuunnistus Ylläksellä elokuussa. Venla Taulavuori palkittiin tilaisuuden alussa kesän suunnistusmenestyksestä.

 

Yösuunnistuksen SM-kisoista pronssia

25.9.2017

 

Hyvään syyskuntoon päässyt Venla Taulavuori saavutti SM-yösuunnistuksissa 3. sijan sarjassa D18. Mestaruus jäi tasaisessa kilpailussa vain 57 sekunnin päähän.

 

Kilpailut käytiin Laihialla la 23.9.2017. Maasto oli varsinkin yösuunnistukseen vaativa ja täysin virheettömät suoritukset olivat yön pimeydessä todella harvassa. Lisätietoja mm. kisasivustolta, linkki: http://laihianluja.fi/smyo2017/

 

Venlalle SM-hopeaa sprintistä

18.9.2017

 

Venla Taulavuori suunnisti sarjan D17 SM-hopealle Helsingin Kannelmäessä su 17.9.2017. Kovavauhtinen ja lähes virheetön suoritus toi mitalin, joka oli tällä kertaa ainoa pohjoissuomalaista seuraa edustavalta nuorten sarjojen suunnistajalta. Mukana kisoissa oli hyvä pirkkalaisedustus peräti kahdeksan suunnistajan voimin. Edellispäivänä Espoossa käytyihin viesteihin saatiin kolme joukkuetta farmisopimuksen avulla, mikä oli nuorten sarjoissa ennätysmäärä.

Tuloksia ja kuvia SM-sprintistä löytyy järjestäjien sivustolta: http://helsinginsuunnistajat.fi/sm-sprintti2017/

SM-hopeaa hiihtosuunnistuksen sprintistä

19.2.2017

 

Venla Taulavuori hiihtosuunnisti vauhdikkaasti Suomen mestaruuskilpailujen sprintissä saavuttaen sarjassa D17 hopeaa. Kisat käytiin Mikkelissä. Kiia Koskinen oli kisan 13.

Tytöillä oli sunnuntaina vuorossa 3+3-osuuksinen sprinttiviesti. Joukkue oli farmisopimuksen mukaisesti Suunta 2000:n nimellä. Sijoitus oli 4., joukkueen jäätyä vain 19 sekuntia pronssista. Plaketti siis tytöille ja onnittelut! Linkki kisasivulle: www.navisuunnistus.fi

 

Emmille nuorten MM-hiihtojen edustuspaikka

14.1.2017

Talven katsastuskisojen hyvät suoritukset toivat seuramme hiihtäjä Emmi Lämsälle paikan nuorten MM-kilpailuihin.

Tyttöjen joukkueen sairastelut veivät osalta alle 20-vuotiaiden joukkueesta parhaan terän. Emmi pääsi kuitenkin hiihtämään viestiä ja joukkue saavutti 7. sijan. Päämatka sprintti jäi kokonaan väliin sairastelusta johtuen.

 

Venla valittiin junioreiden EM-hiihtosuunnistuksiin

23.1.2017

Venla Taulavuoren hyvät näytöt katsastuskilpailuissa toivat paikan Suomen maajoukkueessa alle 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Onnittelut hienon etapin saavuttamisesta ja lykkyä kisoihin!

 

Samassa yhteydessä käydään myös aikuisten EM- ja nuorten alle 20-vuotiaiden MM-hiihtosuunnistukset, joten kotikisoissa Imatralla 8.-12.2.2017 riittää seurattavaa. Linkki kisasivustolle www.skiofinland.fi

 

Junioreiden EM-hiihtosuunnistuksista kultaa

12.2.2017

Alatornion Pirkkojen Venla Taulavuori yhdessä Rastikettujen Maria Hoskarin ja Keravan Urheilijoiden Siiri Saalon kanssa ottivat Suomelle kultamitalin alle 17-vuotiaiden Euroopan mestaruushiihtosuunnistusten viestissä. Voitto tuli niukasti ennen Sveitsin ja Venäjän joukkueita. Tulokset kisasivustolla skiofinland.fi.

 

Suomenmestaruus Venlalle keskimatkalla

25.2.2017

Hiihtosuunnistuksen SM-kisojen keskimatka toi Venla Taulavuorelle ensimmäisen kultamitalin sarjassa D17. Vetelissä järjestetyt kilpailut käytiin la 25.2.2017 hyvissä olosuhteissa. Lappilaisittain kisa meni hienosti OH:n Aino Rantalan ottaessa hopeaa vain 5 sekuntia Suunta Jyväskylän Kaisa Klemettistä ennen. Linkki kisasivuille: http://vetu.fi/smhisu/​

 

Pronssia hiihdon SM-viesteistä

11.3.2017

 

Sara Simonen, Ella Anttola ja Emmi Lämsä hiihtivät hienosti Vierumäellä nuorten SM-viesteissä saavuttaen N20 sarjassa pronssia. Linkki kisasivustolle: LINKKI

Onnittelut hienosta joukkueen suorituksesta!

 

Kahden mitalin päivä nuorten SM-hiihdoissa

19.3.2017

Ella Anttola ja Emmi Lämsä suomenmestaruusmitaleille nuorten SM-hiihdoissa Rovaniemellä su 19.3.2017.


Ella Anttola saavutti pronssia 15 km:n vapaalla sarjassa N18 (kuvassa) ja Emmi Lämsä otti hopeaa N20 sarjan 20 km:lla. Molemmat kilpailut käytiin yhteislähtöinä. Mitalit täydensivät hyvin sujuneita lauantain perinteisen tyylin väliaikalähtöjen kisoja, joissa Ella oli 5. ja Emmi 8. LINKKI kisasivustolle.

Onnea Ellalle ja Emmille mitalisijoituksista !!!

 

Pirkkojen suunnistajat hakivat Torniolle Lapin maakuntaviestin voiton

13.8.2017

Tornion joukkue, joka koostui seuramme suunnistajista, voitti Lapin maakuntaviestisuunnistuksen Ivalossa 13.8.2017. Torniolle voitto oli ensimmäinen jo vuodesta 1984 käydyssä viestissä.

 

Joukkueessa suunnistivat varmasti aloittanut Antti Kalapudas, joukkueen niukasti kärkeen nostanut Tero Taulavuori, kolmannella osuudella muilta joukkueilta karannut Venla Taulavuori, vakuuttavasti edennyt Arto Vilppola sekä voiton varmistanut Arttu Taulavuori.

Alatornion Pirkkojen menestys on ollut osaltaan nostamassa Tornion hyvää mainetta

5.1.2017

Kaupunginjohtaja Timo Nousiaisen puhe seuran 50-vuotisjuhlassa toi esille alueen historiaa sekä nykypäivää.

Linkki puheeseen.

copyright Alatornion Pirkat ry