Jukolan viestin telttapaikat

26.12.2019

Jukolan viestiin on ilmoitettu kaksi joukkuetta Jukolaan ja kolme Venlaan. Mikäli seurasta löytyy lisää kiinostuneita suunnistajia, niin lisäjoukkueitakin harkitaan. Napapiiri Jukolahan suunnistetaan Rovaniemellä, joten tiedossa on kutakuinkin kotikisat. Lisätietoja sivustolta: www.jukola.com.

Seuralle on varattu kolme telttapaikkaruutua: MF63, MF70 ja MF71.

Testilenkkikalenteri on julkaistu - Ensimmäinen juostaan la 9.11.

3.11.2019

Talvikauden testilenkki juostaan tuttuun tapaan Tornion Uimahallin edestä kuukauden toinen lauantai aina huhtikuun alkupuolelle saakka. Alustava kalenteri löytyy alasivulta Suunnistus/Testilenkki: LINKKI

Nyt on siis oiva mahdollisuus käydä juoksemassa reipasvauhtinen tai kova harjoitus ja samalla pääsee katsomaan, että miten vauhti säilyy tai kehittyy talvikauden aikana. Tervetuloa!

Päättäjäistunnelmia

28.10.2019

Suunnistuskauden päättäjäisiä vietettiin Puuluodon hiihtokeskuksessa torstaina 24.10. Ilta aloitettiin Markus Palokankaan ideoimalla uudella suunnistusmuodolla yösprinttirogainingilla. Leikkimielisen kisan voiton vei Venla Taulavuori, joka oli myös koko kauden menestynein suunnistaja. Muitakin kauden aikana suunnistuskilpailuissa esiintyneitä junioreita muistettiin palkinnoin.

 

Treffirastit saavuttivat jälleen uuden rajapyykin, kun 1100 suorituskertaa ylittyi. Treffirastien osallistujien kesken arvottiin kausikortti ensi kesälle. Tällä kertaa onnettaren suosikki oli Maarit Timonen.

Kiitos kaikille kauden aikana toiminnassa mukana olleille. Lumihankia odotellessa harjoituksia voi jatkaa ainakin lenkeillä ja sählyssä.

Viivasuunnistusharjoitus su 27.10. klo 14

24.10.2019

Viivasuunnistusharjoitus, joka sopii erityisesti sauvojen ja karttatelineen kanssa tehtäväksi hiihtosuunnistusharjoitukseksi, pidetään su 27.10. klo 14. Harjoituksen voi myös tehdä juosten/kävellen. Kartattelineitä löytyy lainaksi.

 

Paikkana on Puuluodon hiihtokeskus. Tervetuloa!

Treffirastikausi päätökseen

25.9.2019

Treffirastikausi saatiin päätökseen keskiviikkona 25.9. Putaan sprinttikartalla. Kiitokset kaikille järjestäjille uurastuksesta ja harrastuksen mahdollistamisesta. Uusi osallistujaennätys saavutettiin jälleen ja tuttuun tapaan tämän kunniaksi arvotaan kausikortti ensi kesälle kaikkien osallistujien kesken. Kauden lukemat olivat 1114 suoritusta 230 eri osallistujan voimin. Ahkerimmin suunnisti jälleen jokaiseen tapahtumaan osallistunut Tomi Pöyry. 

 

Arvonnat ja palkitsemiset suoritetaan suunnistuskauden päätöstapahtumassa, joka järjestetään torstaina 24.10. Puuluodossa. Lisätietoa myöhemmin. 

 

Suunnistamaan pääsee vielä ainakin muutamissa yösuunnistustapahtumissa. Östra nattserien Tornion osakilpailu järjestetään perjantaina 4.10. Tarkempaa tietoa kilpailut-sivulla.

Barentsin kisoista menestystä seuran suunnistajille

31.8.2019

Barents Gamesin kesäkisat järjestettiin tänä vuonna Muurmanskissa 30.8.-1.9. Kilpailutapahtumassa on useita lajeja ja suunnistus ja hiihtosuunnistus ovat olleet mukana aivan alusta saakka. Vuorovuosin on ohjelmassa kesä- ja talvilajit. Linkki kisasivustolle.

Muurmanskin tuliaisina oli Alatornion Pirkkojen suunnistajilla Venla Taulavuoren tuplamestaruus naisten sarjassa ja Arttu Taulavuoren mestaruus miesten sarjan keskimatkalta. Nuorten 16-vuotiaiden metsäsprintissä puolestaan onnistui Mette Palokangas saavuttaen hopemitalin. Onnittelut!

Seuraavat kesäkisat käydäänkin Tromssassa vuonna 2021, jonne toivottavasti saadaan myös pikkalaisedustusta.

Torniolaiset suunnistivat KLL-viestin pronssille

30.8.2019

Tornion joukkue suunnisti Keuruulla 31.8.2019 Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailujen viestipronssia D-sarjassa. Sarjassa tulee olla eri ikäisiä viestinviejiä. Joukkueessa suunnistivat Alatornion Pirkkojen Tatu Palokangas ja Elias Tolvanen sekä Suunta 2000:n Oili Holopainen. Lisätietoja löytyy kisasivustolta: LINKKI.

 

Onnittelut mainiosta ja muistin mukaan historiallisesta Tornion KLL:n viestimitalista!

Yösuunnistuskausi alkaa

27.8.2019

Iltojen pimentyessä päästään jälleen yösuunnistuksen makuun. Östra nattserie käynnistyy 30.8. Seskarön osakilpailulla. Lapin AM-yösuunnistus mitellään 13.9. Sodankylässä. Mikäli näistä ei löydy riiittävästi haastetta, niin SM-mitaleista kilpaillaan syyskuun lopussa Jämsän Himoksella. Linkit tapahtumien sivuille alla.

 

ÖstraNatt

 

Lapin AM-yö

 

SM-yö

Kuntosählyn aloitus ma 2.9.

24.8.2019

Aloitamme talvikauden kuntosählyn ma 2.9. Ajankohta on edellisvuosien tapaan klo 19-20 ja paikkana Putaan urheiluhallin V-osa. Tervetuloa pelaamaan!

Lapin mestaruuksista useita mitalisijoja

14.8.2019

Viikonvaihteessa Rovaniemellä käyty Lapin aluemestaruuskilpailu käytiin edellisen syksyn SM-viestimaastossa. Lapin mestareiksi ylsivät naisten pääsarjassa Venla Taulavuori sekä nuorissa Elias Tolvanen ja Tatu palokangas. Ikäsarjoissa tuli myös useampi mestari ja monissa sarjoissa myös muita mitalisijoja. Tulokset löytyvät kisasivustolta www.oh.fi.

Samassa yhteydessä oli Lapin Maakuntaviesti, jossa AlPin suunnistajista pääosin koostuneista Tornion joukkueista parhaat sijat olivat ykkösjoukkueen 2. ja kakkosjoukkueen 4. sija. Kaikkiaan liikkeelle saatiin viisi joukkuetta, mikä on ennätysmäärä Torniosta. Minimaakuntaviestissä oltiin hieman epäonnisia yhden rastin osalta, mutta huolimatta "sakkominuuteista" saivat naapuriseuran LänRa kanssa yhdessä muodotetut farmijoukkueet hyvät sijoitukset.

Ensi vuonna seuramme on järjestelyvuorossa ja Lapin mestaruuksista on tarkoitus mitellä Haaparannan puolella yhdessä Ruotsin Norrbottenin kanssa. Järjestelyissä on mukana myös Haparanda OK.

Keskimatkalta hopeaa ja kaksi plakettisijaa

29.6.2019

Taivalkosken Mustavaaran maastoissa 29.6. suunnistettu SM-keskimatka pisti suunnistajat koville niin taidollisesti kuin fyysisestikin. Pirkkojen suunnistajista parhaiten menestyivät D50-sarjan Marja Tonder ja Tarja Taulavuori ottaen hopeaa ja 6. sijan. Venla Taulavuori oli puolestaan 10. sarjassa D20. Kaikkiaan pirkkalaisia suunnistajia oli mukana 11. Seuraavina ovatkin sitten vuorossa rastiviikot ja Suomen Tunturisuunnistus.

Aluemestaruudet ratkotaan Rovaniemellä 10.8. viime syksyn SM-kisamaastoissa Hiidenkirnuilla ja sinne pyrimme kokoamaan ison osallistujajoukon. Maakuntaviesti suunnistetaan samassa yhteydessä su 11.8. ja Tornion joukkueisiin voi jo ilmoittautua Terolle.

Mainioita suorituksia Jukolan viestissä

17.6.2019

Alatornion Pirkkojen joukkueet pääsivät kunnialla läpi Kangasala Jukolan haasteista. Kaikkiaan seurastamme oli mukana kolme Venla-joukkuetta ja kaksi Jukola-joukkuetta. Ykkösjoukkueiden sijat olivat 191 ja 293, jotka lienevät seurahistoria paras "combo".

 

Venlojen ykkösjoukkueessa suunnistivat Venla, Anni ja Tarja Taulavuori sekä Marja Tonder ja he jäivät vain niukasti edellisvuoden sijoituksesta yltäen 200:n joukkoon. Yön yli kestänyt Jukolan viesti oli ykkösjoukkueelle paras sijoitus vuoden 2003 Sulkava Jukolan sijan 277 jälkeen. Joukkueessa suunnistivat Arttu ja Tero Taulavuori, Heikki ja Tero Hihnala, Antti Kalapudas, Venla Taulavuori ja ankkurina kovan kirin ottanut Markus Palokangas.

Lisää Jukolatietoa löytyy sivustolta: www.jukola.com/2019/

Ensi vuonna sitten onkin vuorossa melkeinpä kotikisat, kun Napapiiri Jukola suunnistetaan Rovaniemellä. Eiköhän sinne saada mukaan vähintään yhtä monta joukkuetta kuin Kangasalallekin. Olemme myös selvitelleet talkookiinnostusta ensi vuodelle ja erityisesti sellaiset tehtävät voisivat kiinnostaa, että myös itse voisi suunnistaa. Selvittelemme vielä asiaa ja kootaan sitten talkoolaisten nimiä, jos sopivaa hommaa löytyisi seuramme jäsenille.

PSM-kisojen kautta Jukolaan

28.5.2019

Seuramme suunnistajat olivat hyvin edustettuina Iin Olhavan avokalliomaastoissa käydyissä PSM-kisoissa. Mestaruuksia tuli Venlan suunnistaman naisten pääsarjavoiton lisäksi D16 sarjassa Annille sekä ikäsarjoissa Tarjalle, Antille ja Terolle. Onnittelut myös kaikille muille mitalisteille ja muille hyvistä suorituksista vaativassa maastossa.

Kisoissa annettiin samalla Jukola-näyttöjä joukkuevalintojen helpottamiseksi. Joukkueet julkaistaan kesäkuun alkupuolella.

MOBO-rata Kokkokankaalla

18.9.2017

Kokkokankaan maastoon on avattu MOBO-suunnistusrata. Katso lisätietoa MOBO-sivulta ja lähde suunnistamaan älypuhelimella.

Please reload

Ota yhteyttä:

Antti Kalapudas

s-posti: antti.kalapudas (ät) gmail.com

copyright Alatornion Pirkat ry