Sprinttisuunnistusta ja viestiä Torniossa 15.-16.8.2020

20.7.2020

Lapin aluemestaruudet suunnistetaan sprinttimatkoilla Torniossa la 15.8.2020. Kilpailu on avoin myös muille ja odotettavissa onkin tasokas sprinttisuunnistus. Kilpailualueella on pienkerrostaloja, kerrostalojen pihapiirejä ja hieman peitteistä puistoaluetta. Erikoisuutena on arboretum-puistoalue, jossa useimmat radat käyvät.

Sunnuntaina 16.8. suunnistetaan Lapin Maakuntaviesti kuntajoukkuein. Vime vuoden voittaja Rovaniemi tullaan haastamaan Laivajärven maastoissa, jotka tarjoavat selkeitä suunnistustehtäviä ja sopivat siten myös kuntorastipohjalta osallistuville. Ilmoittaudu siis mukaan oman kuntasi joukkueeseen paikallisen seurasi yhteyshenkilöiden kautta.

Kuntajoukkueiden lisäksi on oma sarja yhteisöjoukkueille, johon voi koota 5-henkisen joukkueen ja osallistua tähän kiihkeään hegemoniaviestiin omassa sarjassaan samoilla radoilla kuin maakuntaviestijoukkueet. Tämä antaa mahdollisuuden myös alueen ulkopuolisille seuroille tulla viestisuunnistamaan vauhdikkaita ratoja.

Sunnuntai aloitetaan minimaakuntaviestillä, jossa yläikäraja on 16-vuotta ja osuuksia on rastireitti, tukireitti ja suora rata.

Torniosta ja lähialueelta löytyy hyvin majoitusta kauempaa tuleville. Esimerkiksi Perä-Pohjolan Opisto tarjoaa kisaviikonloppuna alk. 99 e/ 3 hh amupalalla ja tasokkaammissa huoneissa 89 e/ 2 hh aamupalalla. Lisäyöstä tulee vielä alennus. Varausten tekemisessä viitetietona "Alatornion Pirkat/suunnistus". Varaukset ensisijaisesti puhelimitse 040 634 2591 päiväsaikaan. Lisätietoja https://joentalo.com/majoitus/.

Lisätietoja kilpailusta löytyy alasivulta: suunnistus/kilpailut

hybridi-treffirastit

29.5.2020

Koronarajoitusten lieventyessä kesäkuun alussa otetaan Treffirasteilla käyttöön eräänlainen hybridimalli. Ensi viikosta alkaen järjestetään keskiviikon iltarastit normaalisti emit-leimauksella. Omatoimirasteja jatketaan näillä näkymin kauden loppuun saakka, mutta niiden toteutuksessa tapahtuu pieniä muutoksia. Karttoja jätetään keskiviikon rastien jälkeen lähtöpaikalle postilaatikkoon ja omatoimisesti rasteja voi kiertää lauantai-iltaan saakka. Itse tulostettavien karttojen lataus keskitetään Rastilippu-palveluun. Katso tarkemmat ohjeet Treffirastit-sivulta.

Treffirastit 2020

2.5.2020

Treffirastikausi käynnistetään poikkeusoloissa toukokuun puolivälissä. Ainakin toukokuun ajan suunnistetaan omatoimirasteilla. Radat laaditaan normaalisti, mutta maastossa on pelkät rastiliput ja aikaikkuna suunnistukselle on keskiviikosta lauantaihin. Karttojen myynti toteutetaan yhteistyössä Intersport Mäkimaan kanssa. Myös itse tulostaminen pdf-kartasta on mahdollista. Katso tarkemman yksityiskohdat Treffirastit-alasivulta. 

Yksi Treffirastivuoro kaipaa vielä järjestäjää, joten jos koet halukkuutta ratamestarin työhön, ilmoittaudu yhteyshenkilöille.

Tämän kauden uutuuksia ovat helppo S-polkurata sekä reittihärveli. Tervemenoa rasteille!

Farmijoukkueella nuorissa hiihtosuunnistuspronssia

4.3.2020

Haapavedellä käydyissä hiihtosuunnistuksen SM-kisoissa oli seuramme suunnistajat Venla ja Anni Taulavuori yhdessä Anni Oikarisen kanssa mukana Suunta 2000:n farmijoukkueesa saavuttaen SM-pronssia. Voiton vei OH ja hopealle tuli Suunta Jyväskylä. Onnittelut tytöille!

Jukolan viestin telttapaikat

26.12.2019

Jukolan viestiin on ilmoitettu kaksi joukkuetta Jukolaan ja kolme Venlaan. Mikäli seurasta löytyy lisää kiinostuneita suunnistajia, niin lisäjoukkueitakin harkitaan. Napapiiri Jukolahan suunnistetaan Rovaniemellä, joten tiedossa on kutakuinkin kotikisat. Lisätietoja sivustolta: www.jukola.com.

Seuralle on varattu kolme telttapaikkaruutua: MF63, MF70 ja MF71.

Päättäjäistunnelmia

28.10.2019

Suunnistuskauden päättäjäisiä vietettiin Puuluodon hiihtokeskuksessa torstaina 24.10. Ilta aloitettiin Markus Palokankaan ideoimalla uudella suunnistusmuodolla yösprinttirogainingilla. Leikkimielisen kisan voiton vei Venla Taulavuori, joka oli myös koko kauden menestynein suunnistaja. Muitakin kauden aikana suunnistuskilpailuissa esiintyneitä junioreita muistettiin palkinnoin.

 

Treffirastit saavuttivat jälleen uuden rajapyykin, kun 1100 suorituskertaa ylittyi. Treffirastien osallistujien kesken arvottiin kausikortti ensi kesälle. Tällä kertaa onnettaren suosikki oli Maarit Timonen.

Kiitos kaikille kauden aikana toiminnassa mukana olleille. Lumihankia odotellessa harjoituksia voi jatkaa ainakin lenkeillä ja sählyssä.

MOBO-rata Kokkokankaalla

18.9.2017

Kokkokankaan maastoon on avattu MOBO-suunnistusrata. Katso lisätietoa MOBO-sivulta ja lähde suunnistamaan älypuhelimella.

Please reload

Ota yhteyttä:

Antti Kalapudas

s-posti: antti.kalapudas (ät) gmail.com

Toimistohotellin logo varillinen pohja.j

copyright Alatornion Pirkat ry