Uutiset päivittyvät Etusivulle LINKKI

Talvicup käynnistyy 12.12.2020

25.11.2020

Perinteinen Kemi-Tornio alueella suunnistettava Talvicup käynnistyy Tornion Putaan alueella la 12.12.2020.

Tarjolla on kaksi rataa pituudeltaan linnuntietä n. 3,5 km ja 4,7 km. Sprinttikartta mittakaavassa 1:5000.

Emit-leimaus. Ei karttamaksua. Omat karttamuovit mukaan. Vapaa lähtöaika klo 11-12 välillä.

Lähtöpaikka on: Tornion Työvoimalasäätiö Rantakartano, Mäkikalliontie 2, 95420 Tornio. 

Huom. Työvoimalasäätiön myymälä on avoinna lauantaina klo 10-15.

Tervetuloa!

Alatornion Pirkat ja Suunta 2000

Treffirastien palautekyselyn tulokset

4.11.2020

Poikkeuksellisen kauden 2020 päätteeksi toteutettiin kuntosuunnistuksen palautekysely. Kyselyn tuloksia käytiin läpi kauden päätöstilaisuudessa. Keskustelua herätti etenkin omatoimirastit, joiden jatkaminen myös tulevaisuudessa saa kannatusta, joskin ehkä hieman eri muodossa. Tässä muutamia pomintoja päättäjäisillan keskustelusta:

- Omatoimirastit voisivat olla tarjolla pitempään ja erillään Treffirasteista, jolloin keskiviikkoisten rastien ratamestaria ei kuormitettaisi liikaa.
- Omatoimirasteilla voisi myös olla hieman laajempi ratatarjonta kuin Treffirastien B-, C- ja D-rata. Mukana voisi olla myös taitoharjoitus.
- Lasten ja nuorten ohjattua toimintaa kannattaisi pyrkiä saamaan enemmän keskiviikon Treffirasteille, jolloin kuntorastit tulisivat tutuksi myös nuoremmille osallistujille.

Kyselyn tulosten kooste löytyy Tulokset-alasivulta

Suunnistuskausi päätökseen

3.11.2020

Suunnistuskauden päätöstilaisuus pidettiin Perä-Pohjolan opiston Joentalolla. Avauksena oli mailin mittainen suunnistus, josta siirryimme hotelli Joentalon esittelyyn ja lopuksi iltapalan kera kauden koosteeseen. Treffirastikyselyn tulokset toivat hyvää palautetta ja uusia ideoita vuodelle 2021.

 

Treffirasteilla tehtiin jälleen uusi kävijämääräennätys, joka oli 1154 osallistujaa. Tilastoinnissa oli tosin hieman epätarkkuutta johtuen omatoimirastien suuresta suosiosta etenkin keväällä. Treffirastien kävijöiden kesken arvottiin kausikortti vuodelle 2021 ja onnetar suosi Sami Mäkikyröä. Onnittelut!

Kauden kohokohtia olivat seuran järjestämät aluemestaruuskilpailut ja Lapin maakuntaviesti sekä seuran suunnistajien pirteä esiintyminen syksyn SM-kisoissa. Nuorissa SM-mitaleita saalisti Venla Taulavuori, joka palkittiin seuran parhaana suunnistajana. Toiseksi pisteissä kiri Marja Tonder, niinikään SM-mitaleita saavuttanut suunnistaja. Marjan sarja on D50. Seuraaville sijoille tilastoissa tulivatkin sitten nuoret suunnistajat. Palkitsimme nuoret SM-kisakävijät Anni Taulavuoren, Mette Palokankaan ja Tatu Palokankaan sekä muut kauden aikana kisoihin osallistuneet nuoret: Elias Tolvanen, Lotta Perkkiö, Perttu Päätalo, Jenni Kotaniemi ja Emma Kotaniemi.

Testilenkin aloitus la 7.11.

30.10.2020

Perinteinen testilenkki starttaa viikkoa aiettua aiemmin eli la 7.11. Reitti on ennallaan ja se on n. 4,3 km mittainen. Kukin saa lähetä omaan aikaansa klo 10.30-11.00 välillä. Ajanotto emit-leimauksi ja kortteja saa lainaksi lähtöpaikalta. Lisätietoja löytyy testilenkin alasivulta: https://www.alatornionpirkat.fi/testilenkki

Tule kokeilemaan ja seuraa kehitystäsi talven mittaan!

Kesäksi kuntoon :)

Suunnistuskauden päätös ti 3.11.2020

23.10.2020

Alatornion Pirkkojen suunnistuskauden päätös pidetään Perä-Pohjolan Opiston Joentalolla ti 3.11. klo 17 alkaen. Ohjelmassa on lyhyt suunnistusrata, tutustuminen hotelli Joentaloon ja päätöstilaisuus tarjoiluin. Käymme läpi kulunutta kautta ja suunnittelemme tulevaa. Kuntorastitoiminnan kehittäminen on yhtenä aiheena ja käymme läpi kyselyn tuloksia. Voit vastata kyselyyn su 1.11. saakka.

 

Palautekysely Google Formsissa:

https://docs.google.com/forms/d/17kmubixNRqOJsKH4ru2ytH82LszvFkMK35_QDbmdSyc/viewform?edit_requested=true

Suunnistusrata sopii hyvin myös lapsille ja se on noin mailin mittainen. Sen verran tarvitsee otsalamppua, että näkee kartan. Käytössä on kosketukseton emitag-leimaus. Emitag-kilpailukortteja saa lainaksi. Lähtöajat klo 17.15 alkaen. Ole paikalla ajoissa. Jos haluat peseytyä suunnistuksen jälkeen, niin se on tehtävä kotona.

Jotta voimme taata riittävän väljät tilat, tarjoilun ja oikean määrän karttoja, niin tapahtumaan on ilmoittauduttava ennakkoon viimeistään su 1.11.

Ilmoittautumislinkki:

https://alatornionpirkat.sporttisaitti.com/ilmoittautumislomake/

Tervetuloa kauden päätökseen! 

SM-pitkältä pronssia

13.9.2020

Venla Taulavuori suunnisti pitkänmatkan pronssia Siikaisissa käydyissä SM-kilpailuissa. Raskas, sateen pehmemtämä maasto tarjosi haastetta sekä lauantain karsinnassa että sunnuntain finaaleissa. Useimmissa sarjoissa vain aivan kärki pääsi lähelle tavoiteaikoja. Venlan pronssi tulikin hyvän fyysisen vireen ansiosta. Yhdellä rastilla tullut virhe onnistui paikata kovalla vauhdinpidolla. Kuvassa Venlan kanssa palkintopallilla ovat voittaja Kalevan Rastin Siiri Silvennoinen ja hopeaa suunnistanut Jämsän Retki-Veikkojen Inka Nurminen. Kuva: Jari Vaara

 

A-finaaleissa kilpaili kaikkiaan neljä seuran suunnistajaa. Muista pirkkalaisista parhaiten onnistui Marja Tonder D50-sarjan pronssilla täydentäen parin viikon takaista SM-keskimatkan hopeaa.

Onnittelut Venlalle ja Marjalle hienoista suorituksista!

 

Linkki kisasivustolle: https://www.kansu.fi/sm2020/

Farmijoukkueelle hopeaa Lapin miniviestissä

16.8.2020

Viikonlopun urakka seuran järjestämien Lapin aluemestaruuskisojen ja maakuntaviestien osalta saatiin vietyä hyvin läpi. Lauantain sprintissä pääsarjojen nopeimmat olivat Tuomas Kotro Ikaalisten Nousevasta Voimasta sekä Ansa-Lotta Ojanaho OH:sta. Kotron edustaessa hämäläisseuraa Lapin mestariksi miesten sarjassa suunnisti S-2000:n Marko Vapa.

Alatornion Pirkkojen suunnistajista Tatu Palokangas ja Lotta Perkkiö voittivat sprintin sarjansa. Tatu oli mukana myös Pirkkojen ja Länsi-Rajan Rastin farmijoukkueessa, joka suunnisti tiukassa ankkurimittelössä toiseksi OH:n ottaessa kultaa ja S-2000:n sijoittuessa pronssille. Viestin aloitti Jenni Kotaniemi ja toisella osuudella suunnisti Joona Korpi.

Rovaniemen ottaessa Maakuntaviestivoiton suunnisti hopealle Tornion joukkue, jossa suunnistivat alpilaiset Tuomas Perkkiö, Raimo Höynälä, Mette Palokangas, Tatu Palokangas ja Janne Kotaniemi. Kolmannen sijan otti Sodankylä.

Kisasivuilta löytyvät tulokset ja kisakuvia: LINKKI.

Kiitos kaikille kilpailijoille ja talkoolaisille hienosta suunnistusviikonvaihteesta!

Sprinttisuunnistusta ja viestiä Torniossa 15.-16.8.2020

20.7.2020

Lapin aluemestaruudet suunnistetaan sprinttimatkoilla Torniossa la 15.8.2020. Kilpailu on avoin myös muille ja odotettavissa onkin tasokas sprinttisuunnistus. Kilpailualueella on pienkerrostaloja, kerrostalojen pihapiirejä ja hieman peitteistä puistoaluetta. Erikoisuutena on arboretum-puistoalue, jossa useimmat radat käyvät.

Sunnuntaina 16.8. suunnistetaan Lapin Maakuntaviesti kuntajoukkuein. Vime vuoden voittaja Rovaniemi tullaan haastamaan Laivajärven maastoissa, jotka tarjoavat selkeitä suunnistustehtäviä ja sopivat siten myös kuntorastipohjalta osallistuville. Ilmoittaudu siis mukaan oman kuntasi joukkueeseen paikallisen seurasi yhteyshenkilöiden kautta.

Kuntajoukkueiden lisäksi on oma sarja yhteisöjoukkueille, johon voi koota 5-henkisen joukkueen ja osallistua tähän kiihkeään hegemoniaviestiin omassa sarjassaan samoilla radoilla kuin maakuntaviestijoukkueet. Tämä antaa mahdollisuuden myös alueen ulkopuolisille seuroille tulla viestisuunnistamaan vauhdikkaita ratoja.

Sunnuntai aloitetaan minimaakuntaviestillä, jossa yläikäraja on 16-vuotta ja osuuksia on rastireitti, tukireitti ja suora rata.

Torniosta ja lähialueelta löytyy hyvin majoitusta kauempaa tuleville. Esimerkiksi Perä-Pohjolan Opisto tarjoaa kisaviikonloppuna alk. 99 e/ 3 hh amupalalla ja tasokkaammissa huoneissa 89 e/ 2 hh aamupalalla. Lisäyöstä tulee vielä alennus. Varausten tekemisessä viitetietona "Alatornion Pirkat/suunnistus". Varaukset ensisijaisesti puhelimitse 040 634 2591 päiväsaikaan. Lisätietoja https://joentalo.com/majoitus/.

Lisätietoja kilpailusta löytyy alasivulta: suunnistus/kilpailut

hybridi-treffirastit

29.5.2020

Koronarajoitusten lieventyessä kesäkuun alussa otetaan Treffirasteilla käyttöön eräänlainen hybridimalli. Ensi viikosta alkaen järjestetään keskiviikon iltarastit normaalisti emit-leimauksella. Omatoimirasteja jatketaan näillä näkymin kauden loppuun saakka, mutta niiden toteutuksessa tapahtuu pieniä muutoksia. Karttoja jätetään keskiviikon rastien jälkeen lähtöpaikalle postilaatikkoon ja omatoimisesti rasteja voi kiertää lauantai-iltaan saakka. Itse tulostettavien karttojen lataus keskitetään Rastilippu-palveluun. Katso tarkemmat ohjeet Treffirastit-sivulta.

Treffirastit 2020

2.5.2020

Treffirastikausi käynnistetään poikkeusoloissa toukokuun puolivälissä. Ainakin toukokuun ajan suunnistetaan omatoimirasteilla. Radat laaditaan normaalisti, mutta maastossa on pelkät rastiliput ja aikaikkuna suunnistukselle on keskiviikosta lauantaihin. Karttojen myynti toteutetaan yhteistyössä Intersport Mäkimaan kanssa. Myös itse tulostaminen pdf-kartasta on mahdollista. Katso tarkemman yksityiskohdat Treffirastit-alasivulta. 

Yksi Treffirastivuoro kaipaa vielä järjestäjää, joten jos koet halukkuutta ratamestarin työhön, ilmoittaudu yhteyshenkilöille.

Tämän kauden uutuuksia ovat helppo S-polkurata sekä reittihärveli. Tervemenoa rasteille!

Farmijoukkueella nuorissa hiihtosuunnistuspronssia

4.3.2020

Haapavedellä käydyissä hiihtosuunnistuksen SM-kisoissa oli seuramme suunnistajat Venla ja Anni Taulavuori yhdessä Anni Oikarisen kanssa mukana Suunta 2000:n farmijoukkueesa saavuttaen SM-pronssia. Voiton vei OH ja hopealle tuli Suunta Jyväskylä. Onnittelut tytöille!

Jukolan viestin telttapaikat

26.12.2019

Jukolan viestiin on ilmoitettu kaksi joukkuetta Jukolaan ja kolme Venlaan. Mikäli seurasta löytyy lisää kiinostuneita suunnistajia, niin lisäjoukkueitakin harkitaan. Napapiiri Jukolahan suunnistetaan Rovaniemellä, joten tiedossa on kutakuinkin kotikisat. Lisätietoja sivustolta: www.jukola.com.

Seuralle on varattu kolme telttapaikkaruutua: MF63, MF70 ja MF71.

Päättäjäistunnelmia

28.10.2019

Suunnistuskauden päättäjäisiä vietettiin Puuluodon hiihtokeskuksessa torstaina 24.10. Ilta aloitettiin Markus Palokankaan ideoimalla uudella suunnistusmuodolla yösprinttirogainingilla. Leikkimielisen kisan voiton vei Venla Taulavuori, joka oli myös koko kauden menestynein suunnistaja. Muitakin kauden aikana suunnistuskilpailuissa esiintyneitä junioreita muistettiin palkinnoin.

 

Treffirastit saavuttivat jälleen uuden rajapyykin, kun 1100 suorituskertaa ylittyi. Treffirastien osallistujien kesken arvottiin kausikortti ensi kesälle. Tällä kertaa onnettaren suosikki oli Maarit Timonen.

Kiitos kaikille kauden aikana toiminnassa mukana olleille. Lumihankia odotellessa harjoituksia voi jatkaa ainakin lenkeillä ja sählyssä.

MOBO-rata Kokkokankaalla

18.9.2017

Kokkokankaan maastoon on avattu MOBO-suunnistusrata. Katso lisätietoa MOBO-sivulta ja lähde suunnistamaan älypuhelimella.

Please reload

Ota yhteyttä:

Antti Kalapudas

s-posti: antti.kalapudas (ät) gmail.com