top of page

Treffirastien ohjeita

 

Treffirasteilla pääset tutustumaan suunnistuksen saloihin hyvin vähäisellä alkupanostuksella. Tavalliset ulkoilukamppeet ja -kengät riittävät aluksi. Lähtöpaikalta saat kartan, kompassin ja halutessasi myös elektronisen Emit-leimauskortin. Emitillä leimataan lähdössä, rasteilla ja maalissa. Näin saat myös väliajat rasteilta, joita onkin mielenkiintoista vertailla kavereiden kanssa jälkikäteen tai netissä. Ilman ajanottoakin voi suunnistaa.

 

Voit suunnistaa yksin tai ryhmässä. Radan voit valita kolmesta vaihtoehdosta tai aluksi käydä vaikkapa vain parilla rastilla. Lyhimmällä radalla myös rastipisteet ovat helpoimpia. Yleensä lenkki kestää puolesta tunnista tuntiin. Ketään ei kuitenkaan jätetä metsään. Järjestäjät odottavat kaikki maaliin ja tarvittaessa opastavat perille. Sen takia ilmoittautuminen palatessa on tärkeää, vaikka olisit keskeyttänyt.

 

Suunnistustapahtumia on aivan tutuilla kaupunkialueilla kuten myös kaupungin ulkopuolella vaativissa maastoissa.

 

Keväällä järjestetään tarvittaessa pienryhmäopastusta suunnistuksen perusteisiin. Ota yhteyttä suunnistusaktiiveihin.

 

Jos harrastus "nappaa", kannattaa kompassi ja Emit leimasin hankkia omaksi. Varusteista kunnolliset suunnistuskengät ovat usein seuraava panostus tähän kiehtovaan ja monipuoliseen harrastukseen.

 

Lisäohjeita: www.suunnistus.fi

bottom of page