top of page

Rastilippu-palvelun ohjeita

AlPin kortteli- ja iltarasteilla on käytössä Rastilippu-palvelu. Rastilippu mahdollistaa maksamisen ja ilmoittautumisen ennen tapahtumaa. Rastilippu on uusi vaihtoehto vanhojen menetelmien rinnalle, joten paikan päällä voi ilmoittautua ja maksaa myös entiseen tapaan.

 

Rastilippu-palvelun tarkoitus on tarjota kuntorastikävijöille nykyaikainen väline etsiä tapahtumia, ilmoittautua, maksaa osallistuminen ja nähdä tietoja osallistumisista. Jos käytössä on paikannus ja sen sovellukselle antaa luvan käyttää sijaintitietoa, niin Rastilippu etsii lähialueen tapahtumat halutulla ajanjaksolla. Ilman paikannustietoakin on käytössä kartta tapahtumien etsimiseen. Ennakkoon ilmoittautuneen kirjaaminen on tapahtumapaikalla sujuvaa, sillä henkilön Emit-kortin tiedot ovat valmiiksi tuloslaskennan tietokoneella.

 

Rastilippu-palvelun käyttö vaatii kuntosuunnistukseen osallistuvalta seuraavat valmistelut:

  • Suomisport-profiilin tekeminen (www.rastilippu.fi). Tunnusta varten tarvitaan mm. sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Jos olet lisenssisuunnistaja, niin silloin olet jo luonut Suomisport-profiilin.

  • Rastilippu-palveluun (www.rastilippu.fi) kirjautuminen (sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron avulla) ja oman emit-numeron syöttäminen järjestelmään.

 

Tapahtumiin ilmoittautuminen onnistuu Rastilippu-palvelun kautta sen käyttöönoton jälkeen. Tapahtumia voi hakea palvelusta ajankohtaa ja sijaintia rajaten. Tapahtumaa klikkamaalla näkee kyseisen tapahtuman perustietoja (paikan,kellonajan ja sijainnin) sekä ilmoittautumislinkin. Tapahtumien selailu onnistuu kirjautumattakin, mutta ilmoittautuminen ja ennakkoon maksaminen vaatii kirjautumisen.

 

Ilmoittautuessa valittavana on vain yksi hinta: Treffirasteilla aikuisten kertamaksu 5 €, koska palveluun ei ole vielä mahdollista luokitella muita hintoja. Kausikortin (55 €) ostaminen koko tapahtumasarjaan kuitenkin onnistuu. Muutkin kuin aikuisten kertamaksun maksavat henkilöt voivat kuitenkin käyttää Rastilippua, sillä ilmoittautuessa on mahdollista valita kohta En maksa osallistumistani Rastilipussa. Sen jälkeen alavalikosta voi valita syyn, kuten “Kausikortti”, “Paikan päällä maksaminen” tai “Ilmainen osallistuminen, alle 16v.”. On siis myös mahdollista ilmoittautua etukäteen, mutta maksaa vasta tapahtumapaikalla.

 

Rasteilla suunnistettava rata valitaan aina vasta paikan päällä. Myöskään oman Emitin ilmoittaminen etukäteen ei ole pakollista sillä ilmoittautumisen voi tehdä vaikka haluaisikin suunnistaa ilman aikaa tai lainata vuokra-emitin.

 

Tarkemmat kuvalliset ohjeet löydät seuraavan linkin takaa:

http://www.suunnistusliitto.fi/harraste/rastilippu-palvelu-suunnistajille/rastilippu-ohjeet-suunnistajille/

bottom of page