Uutisarkisto - Yleisurheilu

Yleisurheilukoulu

12.10.2018

Yleisurheilukoulu alkaa 4.11 Aspenhallilla.

Linkki ilmoittautumiskaavakkeeseen.

Syysviestit

6.10.2018

Talven korvalla järjestetyt viestit jossa jalkapalloilijat testasivat kuntoaan. Hyvässä kunnossa olivat koska P11 pojat juoksivat uuden Länsi-Pohjan piiriennätyksen 4*600 m:n viestissä.

Ennätys joukkueessa juoksivat Sleiman Al Cheikh,Henrik Kulju,Taneli Svenn ja  Erik Kulju.

tulokset

 

Kilparyhmä 11-15v

27.9.2018

Kilparyhmä aloittaa treenit 1.lokakuuta Aspenilla.

Linkistä löytyy ilmoittautumislomake ja muut tarvittavat tiedot.

LINKKI

SAUL SM

18.8.2018

Pirkkojen edustajilla Saul:n mestaruuskisoissa Helsingissä tuli hienoa menestymistä.

N50 sarjan pituudessa ja kolmiloikassa Kati Ariluoma saavutti molemmissa lajeissa pronssia ja M60 sarjassa Jarmo Rundgren otti niin ikään pronssia 800 m:llä.

Lämpimät onnittelut molemmille !

SM-kisat

12.8.2018

Yksi yleisurheilukauden huipentuma oli viime viikonloppuna järjestetyt 14-15 v. ja 16-17 v. Suomen mestaruuskisat jotka järjestettiin Saarijärvellä ja Espoossa.

Alpilta oli kilpailijoita nuorempien kisoissa T14 korkeudessa Emma Raappana, Espoossa N16 sarjassa Anni Jauhola kestävyysmatkoilla ja Elli-Noora Ylimäki pikajuoksussa. Tytöt tekivät kisoissa henkilökohtaisia ennätyksiä joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin !  

Sisulisät

21.7.2018

Järjestimme 9-15 vuotiaiden pm-kisat ja tuloskisat stadionilla. 

Helteisessä säässä tuli jälleen  paljon hienoja ennätyksiä .

pm-tulokset

pk-tulokset

Sisuottelut

30.6.2018

Järjestimme tänään pm-ottelut 9-15 vuotiaille. Keli oli muuten hyvä mutta puuskainen pohjoistuuli tuotti kenttälajeissa hieman ongelmia.

Tuloksellisesti parasta antia oli 2 A-luokan tulosta : Emma ylitti T14 sarjan 5-ottelussa rajan ja Anna-Sofia  korkeudessa tuloksella 147 cm T13 sarjan  ja tulos on myös T14 sarjan A-raja joten SM-kisa lisenssi on hankittu vuodelle 2019 !

tulokset

Rajakisat

10.6.2018

Sää suosi järjestämiämme Rajakisoja. Tulostaso kisoissa kohtalainen mutta osallistujia olisi kyllä mahtunut enemmänkin. Pikajuoksuja häiritsi etelänpuoleinen vastatuuli.

Toivottavasti tulevaisuudessa saamme takasuoralle kamerapaikan jotta  voimme lyhyet juoksut suorittaa myötätuuleen ja palvella näin urheilijoita.

Kiitokset jälleen talkooporukalle ja erityisesti naapuriseura VKV:lle josta saimme arvokasta apua !

tulokset

Yleisurheilu koulun avaus

27.5.2018

Tänään alkoi kesän yleisurheilukoulu jossa osallistujia oli oikein mukavasti.

Kuvassa koululaiset, ohjaajat ja urheilija vieraamme Mette Baas.

Hiirenkorva kisat

26.5.2018

Yleisurheilukausi polkaistiin käyntiin pohjoisessakin ratakisoilla Rovaniemellä. 

Keli oli mukava mutta puuskittainen tuuli hieman häiritsi.

Pirkkalaiset aloittivat mainiosti parantaen ennätyksiään. Näin talven työnteko palkitaan onnistuneina kisasuorituksina. 

Kuvassa N 800m:n palkitut Anni Jauhola ja Anna-Sofia Orajärvi.

Tulokset

Sisumaastot 2018

19.5.2018

Järjestimme Pohjan stadionin ympäristössä pm-sisumaastot 9-15 vuotiaille tytöille ja pojille, lisäksi mukana oli myös aikuisten sarjat. 

Ilahduttavaa oli että paikallisista palloseuroista oli mukana kilpailijoita !

Kuvassa lähtöä odottamassa t/p11 sarjalaiset.

tulokset

 

Vappuhölkkä

1.5.2018

Kesäkauden aloitus käytiin tekemässä Lohijärven perinteisellä vappuhölkällä jossa osallistujia riittää edelleen. Pirkkojen nuoret jaksavat vielä poseerata kuvassa vaikka ankara on ponnistus on äskettäin päättynyt !

tulokset 

ottelukarnevaali

1.4.2018

Nea ja Emma kävivät Pajulahdessa pääsiäisenä järjestetyillä kesän ensimmäisillä yleisurheilukarnevaaleilla.

LINKKI

TJIG 2018

11.3.2018

Kuvassa Pirkkojen osallistujat ylhäältä vasemmalta Nea Salo, Emma Raappana, Anna-Sofia Orajärvi ja Santeri Kramsu.

Tässä Suomen suurimmassa sisähallikilpailussa sijoituksellisesti onnistuivat parhaiten Emma T14 sarjan korkeudessa ja Santeri P11 60m:n aidoissa sijoittuen kuudensiksi. Santeri paransi samalla aitojen Länsi-Pohjan piiriennätystä.

Nea onnistui 300m:llä hienosti parantaen ennätystään lukemiin 44,74 ja ollen kokonaiskilpailun 9. Sijoituksen arvoa nostaa se että Nea kilpaili vuotta itseään vanhempien sarjassa. Anna-Sofialla oli korkeushyppy kohdillaan onnistuen tekemään ennätys tuloksen 140 cm.

tulokset 

Talvihallit

17.2.2018

Järjestimme tänään hallikisat Aspenilla. Osallistujia oli oikein mukavasti vaikka kisat olivat harmittavasti samana päivänä kuin Rovaniemellä.

Oman seuran edustus oli tällä kertaa melko vähäistä koska flunssa oli kaatanut useita urheiljoita petiin.

Eritiyiskiitokset jälleen talkoolaisille joiden panoksella kisat saatiin sujuvasti vietyä läpi !

TULOKSET

VKV:n hallit

3.2.2018

Hallikausi jatkuu kiivaana. Eilen oli VKV:n kisat vuorossa ja jälleen tuli loistavia tuloksia.

Nea Salon vauhti paranee melkein joka juoksulla, tällä kertaa 200m aikaan 28,00 joka yltää ikäluokassaan kaikkien aikojen tilastoihin ja samalla matkalla Silja Lantto teki ennätyksensä ja alittaen 30 sekunnin rajan ! Korkeudessa Emma Raappana teki ennätyksensä 155 cm joka uupuu vain 5cm oman ikäistensä kauden kärkituloksesta ! Juneksen sisarukset vetivät 60m hienosti T11 sarjassa Ellin tullessa toiseksi ja Kertun parantaessa ennätystään. Ellinoora Ylimäen vauhtikin alkaa kiihtymään  lähestyen omia ennätystasoja 60m:llä.

 Kuvassa naisten 800 m:n palkintojen jako jossa Anni Jauhola tuli toiseksi ennätyksellään 2.28,88 ja suunnistajana paremmin tunnettu Venla Taulavuori kolmanneksi niinikään omalla ennätyksellään, lisäksi mukana oli Anni Taulavuori ja myös hän paransi ennätystään ! Sini Kramsu täydensi menestystämme voittamalla T9 sarjan 40m ja pituuden.

TULOKSET

AAG 2018

21.1.2018

Osallistuimme HSKT:n järjestämiin kisoihin viikonloppuna. Pirkkalaiset tekivät jälleen hienoja suorituksia saaden useita podium paikkoja. 

Parhaiten menestyi tällä kertaa Nea Salo joka teki kovaa jälkeä voittaen jokaisen lajin johon osallistui ja tuloksetkin ovat ikäluokan kansallista tasoa !

Kuvassa T14-sarjan voittoisa joukkue 4*200m viestissä. Vasemmalta Silja Lantto, Anna-Sofia Orajärvi, Emma Raappana ja Nea Salo.

 

TULOKSET 

Syyshässäkkä

16.9.2017

Olemme esittelemässä Pirkkojen yleisurheilu toimintaa kaupungin järjestämässä koko perheen Syyshässäkässä Putaan hallilla 16.9 klo 12-15 !

piirinennätys ottelu

9.9.2017

Emma teki onnistuneen kauden lopetus kisan Lapualla.

Lajina oli 5-ottelu ja tuloksena uusi Länsi-Pohjan piirinennätys T13 sarjassa. Ennätys varmistui vasta mainiosti onnistuneessa 800 m:n juoksussa jossa henkilökohtainen ennätys parani huimat 7 sekuntia !

Kuvassa ottelun ensimmäinen laji 60 m:n aidat. 

tulokset

Yleisurheilukoulun päättäjäiset

24.8.2017

Tänään pidimme yleisurheilukoulun päättäjäiset maasto juoksujen merkeissä. Lisäksi pidimme täsmä kisan P11 sarjassa 600 m jossa Erik Kulju teki sarjan uuden Länsi-Pohjan piirin ennätyksen !

Kuvassa palkitaan kesän yleisurheilukoululaisia. 

Kiitokset innokkaille osallistujille ja mainioille vetäjille !

Yu-koulu jatkuu syksymmällä Aspen hallilla  josta tiedotetaan seuran sivuilla myöhemmin.

Seurakisat

13.7.2017

Pohjan stadionilla oli yleisurheilun juhlatunnelmaa kun lajeihin perehtyvät lapset ottivat ensi askeleita urheilijan uralla !

Kisoissa nähtiin jännityksen tuomia kyyneleitä ja spontaaneja onnistumisen iloja: yksinkertaisesti yleisurheilua parhaimmillaan !

 

Kunniakierros

3.7.2017

Järjestimme tänään kunniakierros tapahtuman joka on Suomen Urheiluliiton ja sen jäsenseurojen yhteinen varainhankinta kampanja.

Tämä tunnin pituinen juoksutapahtuma oli kerännyt viitisenkymmentä juoksijaa joista suurin osa oli yleisurheilukoululaisiamme.

Suuret kiitokset tukijoillemme ja erityisesti Tornion kaupungille joka lähti tukemaan yleisurheilukoululaisiamme ! 

Hiirenkorvakisat

27.5.2017

Pirkkojen nuoret kävivät avaamassa ratakauden Rovaniemellä. Koleasta kelistä huolimatta urheilijamme tekivät hyviä suorituksia. Kuvassa sarjan T13 60m:n aitajuoksu jossa meiltä oli kolme juoksijaa.

Kaikki tulokset

Avoimet aluemestaruusmaastot

29.4.2017

Anni Jauholaa ja Alina Vuokilaa  vielä hymyilyttää ennen kisaa ! Tytöt kävivät Limingassa osallistumassa maasto kisoihin.

Tulokset 

Kevätkoitokset

23.4.2017

Talven viimeiset hallikisat pidettiin Rovanimellä jossa kävimme hyvällä porukalla kisailemassa  menestyksekkäästi ja ennätyksiä parantaen ! Kuvassa vasemmalta Santeri Kramsu, Anna-Sofia Orajärvi,Nea Salo,Sini Kramsu,Linnea Viitakoski,Emma Raappana ja Elli Junes. 

Tulokset

TJIG 2017

15.3.2017

Kävimme viikonloppuna osallistumassa Tampereella järjestettyihin juniori kisoihin johon oli ilmoittautunut 1600 urhelijaa. Kyseessä on siis merkittävä tapahtuma jossa on mukana ikäluokkien eliitti . Pirkoilta mukana olivat Santeri Kramsu, Anna-Sofia Orajärvi ja Emma Raappana. Kisat olivat jo kokemuksena hyvä: meidän osallistujilla oli pieniä sopeutumisvaikeuksia kun yhtäkkiä oltiin tilanteessa jossa oli valtava määrä urheilijoita, poikkeuksena kuitenkin Anna-Sofia joka oli kuin kotonaan ! 

Kisat menivät kaikilta hyvin ja menestystäkin tuli kun Santeri Kramsu (kuvassa) sijoittui P10 sarjassa 60m:n aidoissa hienosti viidenneksi ja Emma Raappana niin ikään T13 korkeudessa viidenneksi.  

 

Alpi hallit

19.2.2017

Eilen järjestimme kilpailut Aspenilla jossa osallistujia oli tullut mukavasti ympäri Pohjois-Suomea. 

Urheilijamme onnistuivat jällen erinomaisesti tehden henkilökohtaisia ennätyksiään.

Kuvassa keltamustat valmistautumassa mielikuva harjoituksin 60m lähtöön.

Erityiskiitokset toimitsijoille jotka jälleen kerran olivat pyyteettömästi talkoilemassa kisoissa !

tulokset KAIKKI

Tunturihallit

11.2.2017

Kävimme  eilen osallistumassa Pohjan Koiton järjestämiin Tunturihalleihinpienellä mutta sitäkin tehokkaamaalla joukkueella . Nyt oli oikein ennätys murskajaiset ; jokainen urheilija paransi omaa ennätystään joten paljon enempää ei voi enää vaatia !

Kuvassa vasemmalta Linnea Viitakoski,Emma Raappana,maskotti, Anna-Sofia Orajärvi,Elli Junes ja Roosa Kouri. Joukkueen toinen maskotti (Tuomo) hävisi kuvaus hetkellä paikalta!

kaikki TULOKSET

 

VKV:n hallit

5.2.2017

Eilen kävimme kilpailemassa VKV:n 80-vuotisjuhla halleissa. Menestys oli jälleen loistavaa ja urheilijat tekivät paljon hyviä suorituksia ! Kuvassa T13 sarjan korkeudessa kaksoisvoiton napanneet Silja Lantto ja Emma Raappana, molemmat omilla ennätys tuloksillaan! Emma täydensi päiväänsä vielä 60 m:n voitolla ja pääsi uudelle sekunti luvulle matkalla. Lisäksi palkintokorokkeelle pääsivät Santeri Kramsu, Ellinoora Ylimäki, Alina Vuokila ja Teemu Törmä.

kaikki TULOKSET

 

Lisää AAG:ta

27.1.2017

Tässä P10 sarjan Santeri Kramsu joka nappasi useita palkintoja !

Tuloksissa Emma Raappana on laitettu toisen seuran edustajaksi mutta kyllä hän kuuluu Pirkkoihin !

Kaikki tulokset linkki

AAG kisat

27.1.2017

Viime viikonloppuna osallistuimme Haaparannan järjestämiin kaksipäiväisiin kisoihin. Kisoissa tuli hienoja suorituksia, omia ennätyksiä ja palkintopalli sijoituksiakin ! Kuvassa  T12 sarjan viestin voittanut joukkue : Linnea Viitakoski, Anna-Sofia Orajärvi,Sara Keskitalo ja neljäs juoksija on Nea Salo joka ei ole kuvassa .

​Kilparyhmä 9-13v

14.1.2017

K-P:n ryhmä on päässyt joulun ja uuden vuoden jälkeen normaaliin treenaus rytmiin eli pidämme harjoituksia seuraavasti: maanantaina aloitamme klo 18.00 ja keskiviikkona ja perjantaina 17.30 .

Kuten jo otsikkokin kertoo niin olemme jo suuntautuneet selvästi kilpaurheiluun ja teemme asioita "puolitosissaan" kuitenkaan tekemisen hauskuutta unohtamatta. Harjoittelemme melkein kaikkia yleisurheilun lajeja. Tavoitteenamme on monipuolinen taitojen kehittäminen johon kuuluu lihaskunto,koordinaatio,notkeus,kestävyys ja nopeus tätä viimeistä painottaen tällä hetkellä.

Jos olet yleisurheilusta kiinnostunut niin meille mahtuu aina mukaan hyvän harrastuksen pariin! 

 

Loppiaishalleissa pirkkalaisedustusta

6.1.2017

Yleisurheilun hallikauden avauksessa Rovaniemellä kilpailivat Elli-Noora Ylimäki, Emma Raappana, Anna-Sofia Orajärvi, Santeri Kramsu ja Sini Kramsu. Kilpailujen järjestäjä oli Pohjan Koitto.

Kilpailun tulokset: LINKKI

copyright Alatornion Pirkat ry